News

Povestea fetiței care a fost aruncată din taxi, de mama ei, pe Podul Grant. A scăpat miraculos cu viață dar azi trăiește o dramă

Cu 12 ani în urmă, opinia publică era șocată de gestul unei mame care și-a aruncat bebelușul dintr-un taxi, pe Podul Grant din București. Micuța a scăpat ca prin minune de moarte.
31.05.2024 | 16:44
Povestea fetitei care a fost aruncata din taxi de mama ei pe Podul Grant A scapat miraculos cu viata dar azi traieste o drama
Mama care și-a aruncat copilul din taxi, pe fondul unei crize psihotice, s-a stins din viață în urmă cu un an și jumătate / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: RTV, Click
ADVERTISEMENT

Maia, fetița aruncată de mama ei din taxi, a avut parte de un destin dramatic. După ce, la un an și jumătate, a fost la un pas de moarte, micuța a rămas în grija tatălui ei. Acum, ea a rămas orfană de ambii părinți.

Miracolul de pe Podul Grant: fetița a scăpat cu doar câteva răni ușoare

În 2012, o femeie de 40 de ani, Anița B., fost grefier la Curtea de Apel Oradea, a fost reținută de poliție sub acuzația că ar fi vrut să-și ucidă fetița, în vârstă de un an și jumătate. Femeia venise la București cu trenul și comandase un taxi de la Gara de Nord. După ce a ajuns pe Podul Grant, ea a deschis portiera mașinii și și-a aruncat copilul.

ADVERTISEMENT

Martorii au relatat o scenă desprinsă parcă dintr-un film de groază. Copilul a zburat din mașină și a căzut pe asfalt, fiind la un pas să fie zdrobit de autoturismul care venea din spate. Șoferul a evitat producerea unei tragedii, după ce a tras de volan în ultima fracțiune de secundă.

“Femeia a deschis portiera şi a aruncat copilul ca pe o minge de rugby. Copilul a aterizat pe burtică şi puţin a lipsit să nu-l calce maşina care venea din spate. Iar femeia îmi spunea că ele două nu sunt din filmul ăsta, ci că joacă într-un thriller!”, a povestit șoferul de taxi.

ADVERTISEMENT

Copilul a scăpat ca printr-un miracol, cu doar câteva escoriații faciale și un traumatism cranio-cerebral minor. El a fost dusă la spital pentru îngrijiri, după care a rămas în grija tatălui.

Fosta grefieră a pierdut custodia fetiței și a fost internată la psihiatrie

La sosirea agenților de poliție, femeia delira, așa că nu i s-au putut lua declarații. Agenții au reținut-o pe fosta grefieră și au condus-o la Spitalul de Neuropsihiatrie ”Alexandru Obregia”, unde i s-a pus diagnosticul temporar de episod psihotic acut. ”Are un comportament halucinator delirant acut, ce necesită monitorizare permanentă”, spunea Rodica Năstase, purtător de cuvânt al unității medicale.

ADVERTISEMENT

Cercetată pentru tentativă de omor, femeia a scăpat de închisoare, după ce medicii au stabilit că nu avea discernământ în momentul comiterii faptei. În schimb, procurorii au solicitat internarea nevoluntară a acesteia, lucru care s-a și întâmplat.

Ulterior, la solicitarea DGASPC, femeia a pierdut custodia, iar fetița a fost încredințată tatălui său, Radu Ovidiu B., care a primit drepturi exclusive a minorei. Acesta a povestit că a avut o relație de două luni și jumătate cu fosta grefieră, pe care a cunoscut-o pe internet.

ADVERTISEMENT

Femeia mai avusese câteva tentative de a-și ucide fiica

Cei doi s-au întâlnit doar de patru-cinci ori, timp în care femeia nu și-a dezvăluit niciodată adevărata identitate. După nașterea fetiței, mama l-a înștiințat printr-un email că este părintele unei fetițe, moment în care a mers la starea civilă și și-a recunoscut copilul.

După câteva luni, femeia și-a înaintat demisia și a început să aibă un comportament bizar. ”A început să mă sune și să îmi spună că vreau să ucid copilul și că pun oameni să o urmărească și să o otrăvească pe cea mică”, a dezvăluit tatăl.

Atunci s-a aflat că Anița B. mai fusese internată de două ori la un spital de boli psihice, în cursul anului 2010, iar după ce a fost externată, a refuzat să mai urmeze tratamentul. Anterior incidentului de pe Podul Grant, femeia mai avusese două tentative de a-și ucide fetița.

Tatăl fetiței s-a stins din viață în 2021

Au urmat câțiva ani în care fetița a rămas cu tatăl ei, care a încercat să se ocupe cum știa mai bine de creșterea și educația ei. În 2015, bărbatul a dezvăluia că ”au mai trecut coșmarurile”, și că a dus-o pe micuță să-și cunoască mama, la spitalul de psihiatrie.

“Au stat de vorbă, s-au jucat, apoi am mers și la rudele ei, care ne-au primit foarte bine. Am mai fost la ea și anul trecut de ziua ei. Este mama ei și e normal să o vadă, măcar de ziua ei”, a povestit bărbatul pentru Cancan.

Lucrurile s-au schimbat în octombrie 2021, când Maia avea să treacă printr-o nouă traumă. Atunci, Ovidiu, tatăl fetiței, a decedat, iar copilul, ajuns la zece ani, a ajuns în grija bunicilor paterni.

Bunicii au cerut tutela minorei

Totuși, exista în continuare temerea că într-o bună zi, mama copilului va veni la ușa lor și va cere copilul. După mai bine de un an, bunicii s-au hotărât să meargă în instanță și să solicite tutela copilului.

”În motivarea cererii, reclamanţii au precizat, în esenţă, că tatăl minorei a decedat la data de 29.10.2021. Mama minorei este o persoană cu afecţiuni psihice, fiind diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, încercând chiar să o ucidă pe minoră de trei ori până în prezent.

Întrucât aceasta a comis o tentativă de omor asupra minorei, prin hotărâre judecătorească s-a stabilit ca autoritatea părintească asupra minorei să se exercite exclusiv de către tată. Cum tatăl minorei a decedat, iar mama minorei nu îşi poate asuma statutul de părinte, reprezentând chiar un pericol pentru minoră, se impune ca reclamanţii să exercite autoritatea părintească asupra acesteia din urmă, şi, pe cale de consecinţă, minora să locuiască cu aceştia.

Reclamanţii au dezvoltat o puternică legătură de afecţiune şi ataşament cu minora, fiind singurele persoane care îi oferă acesteia condiţiile necesare pentru o dezvoltare armonioasă”, se arată în motivarea cererii, potrivit FANATIK.

Femeia care și-a aruncat fiica din taxi a decedat în decembrie 2022

Doar că aici urma să se producă un nou șoc. Judecătorii timișoreni au citat-o pe mama fetei, însă cererea de chemare în judecată nu a putut fi înmânată femeii, pentru că aceasta tocmai decedase. Mai exact, mama a murit în decembrie 2022, la exact patru zile după ce bunicii au înaintat acțiunea în instanță.

Drept urmare, bunicii au obținut tutela fetiței abia după o nouă solicitare în instanță, admisă de magistrații de la Judecătoria Timișoara în mai 2023. În prezent, Maia are 13 ani și locuiește cu bunicii.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO