Fotbal intern

Povestea impresionantă a lui Isaac Donkor, noul jucător al Craiovei. Ce regret are şi ce zice de asemănarea cu Lukaku

31.07.2018 | 18:32
Povestea impresionanta a lui Isaac Donkor noul jucator al Craiovei Ce regret are si ce zice de asemanarea cu Lukaku

Povestea impresionantă a lui Isaac Donkor, noul jucător al formaţiei Universitatea Craiova. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani are un CV impresionant şi a jucat pentru Inter Milano, Bari, Avellino şi Cesena, iar acum se află la prima experienţă în străinătate.

Fundaşul ganez care a ajuns sub comanda lui Devis Mangia în perioada de mercato din această vară a vorbit despre cel mai mare regret al său, perioada petrecută la Inter Milano, asemănarea cu Romelu Lukaku, starul naţionalei Belgiei. Acesta susţine că a avut parte de o copilărie la fel ca a fotbalistului lui Manchester United. La şapte ani, Isaak Donkor a ajuns în Italia şi recunoaşte că nu s-a gândit niciodată că va juca la Inter Milano, ci la Liverpool, o altă câştigătoare de Champions League.

Povestea impresionantă a lui Isaac Donkor

“Îmi amintesc cum mă duceam la creşă, prietenii pe care îi aveam şi faptul că jucam fotbal, jucam fotbal mereu, pe unde apucam. Am şi uitat multe dintre ele, pentru că nu am mai fost în Ghana de atunci, de 14 ani. Dar sper că într-o zi mă voi întoarce. Am aşa, un vis, că atunci când o voi face îmi voi aminti şi lucrurile frumoase pe care astăzi le-am uitat. Am citit povestea lui Lukaku şi pot spune că se aseamănă cu a mea. În sensul că şi eu am avut un vis. Un vis uriaş. În rest, nu vreau să mă plâng. Nu eram bogaţi, dar părinţii mei au făcut sacrificii enorme ca să nu-mi lipsească nimic. Datorită lor îmi amintesc cu plăcere de copilărie”, spune Isaac Donkor, conform Telekom Sport.

“Când am venit în Italia, în 2004, mă uitam la un meci al lui Liverpool cu ai mei şi le-am spus: «O să joc la cel mai înalt nivel, să ştiţi! Într-o zi o să joc la Liverpool!». Am ajuns la Inter când eram foarte tânăr, dar nu am reuşit să rămân acolo, iar asta mă doare un pic. Dar încă am aproape toată cariera înainte şi sunt extrem de ambiţios. Aşa că asta este promisiunea pe care vreau s-o ţin faţă de ai mei: vreau să joc la Liverpool într-o zi”, a adăugat Donkor.

Planurile pe care le are la U Craiova

Isaac Donkor, fostul fotbalist de la Inter Milano, a fost prezentat la U Craiova
Isaac Donkor, fostul fotbalist de la Inter Milano, a fost prezentat la U Craiova

Întrebat dacă ar putea să devină un jucător important în istoria echipei deţinute de Mihai Rotaru, Isaac Donkor a răspuns:  “Ce frumos ar fi! (râde) Nu pot decât să sper la asta, dar cine poate şti? Ce pot să promit fanilor este că voi muri pe teren la fiecare meci pentru echipă şi pentru stema pe care o port pe piept, a mai spus Donkor, care a ţinut să le transmită oltenilor că a refuzat o ofertă din Italia pentru a semna cu CS Universitatea Craiova. Acesta a făcut referire la Padova, echipa la care şi-a făcut o parte din juniorat. “S-a pus problema să merg acolo, mai ales că au promovat. Dar mi-am zis că o experienţă afară ar fi mai benefică pentru mine, pentru că am multe de învăţat de aici şi am o şansă mare să joc la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc şi în competiţii europene”.