Sporturi

Povestea impresionantă a lui Radu Albot, primul moldovean care câştigă un titlu ATP

26.02.2019 | 13:30
Povestea impresionanta a lui Radu Albot primul moldovean care castiga un titlu ATP

Care este povestea lui Radu Albot, primul moldovean care câştigă un titlu ATP. Radu Albot, locul 52 ATP, a devenit duminică, 24 februarie, primul tenismen din Republica Moldova care câştigă un titlu ATP, după ce s-a impus la turneul de 250 de puncte de la Delray Beach. Jucătorul de tenis moldovean l-a învins pe britanicul Daniel Evans, locul 148 ATP, venit din calificări, scor 3-6, 6-3, 7-6.

Înainte de a cuceri acest titlu, Albot, în vârstă de 29 de ani, el a mai jucat două semifinale în carieră, la Metz, în luna septembrie a anului trecut, şi la Montpellier, luna aceasta. Albot a câştigat 2,1 milioane de dolari în carieră şi pentru titlul de la Delray Beach a încasat un premiu de 97.490 de dolari. Radu Albot nu numai că este primul moldovean care reuşeşte o asemenea performanţă, dar şi povestea lui este una impresionantă.

Radu Albot, campionul moldovean, are o poveste impresionantă

În Republica Moldova, tenisul nu este de mare interes, iar acest fapt a constituit un impediment pentur Radu în copilărie. “Nu am urmărit niciodată tenis la televizor când eram tânăr. Nu aveam această posibilitate. Am început să joc tenis ca un hobby. Am inventat tot felul de jocuri pe terenul de tenis, care nu aveau nicio legătură cu acest sport, dar îmi făceau plăcere”, a declarat Radu Albot după succesul de la Delray Beach.

În Moldova, Radu a fost sfătuit în nenumărate rânduri să se reorienteze către alte sporturi, mai populare printre moldoveni, de pildă fotbal sau lupte, însă Albot nu a putut să renunţe la dragostea lui pentru sportul alb şi a continuat să creadă în visul lui. Mai apoi, Radu i-a descoperit pe David Ferrer şi Roger Federer, care au devenit idolii lui. Până în prezent, Moldova a avut doar doi jucători de tenis care au intrat în top 500 ATP. Acum, Albot face parte din elita tenisului, fiind pe locul 52 ATP. El visează ca performanţa lui să-i facă pe moldoveni să aprecieze mai multe tenisul. “Sunt singurul jucător profesionist din Moldova în momentul de faţă. În afară de mine, nimeni nu mai are niciun punct în clasamentul ATP din Moldova, eu sper că ajut nişte copii să încerce acest sport, din acest motiv port mereu drapelul Moldovei cu mine”, a mai spus Albot.

Tags: