News

Povestea impresionantă a unei românce. Dintr-un orfelinat, a ajuns acum actriță în Marea Britanie

Ionica Adriana este o româncă care are o poveste de viață demnă de filme. Dintr-un copil aflat într-un orfelinat, cu condiții mizere, astăzi a ajuns una dintre cele mai apreciate actrițe din Marea Britanie.
09.07.2022 | 12:36
Adriana Ionica și-a petrecut o parte din copilărie în orfelinatele comuniste din România. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Unii oameni au povești de viață parcă desprinse din filme. Totodată, ei sunt un exemplu demn al faptului că poți ajunge acolo unde îți dorești, indiferent de unde provii. Este și cazul româncei Adriana Ionica, în prezent actriță renumită în Regatul Unit, după ce în copilărie a trăit, în chinuri, în orfelinatele comunismului.

Destinul ca-n filme al unei actrițe românce din Marea Britanie. Din orfelinat, pe scenele internaționale

Destinul Adrianei Ionică a fost relatat în presa britanică. Într-un interviu pentru Daily Mail, actrița a detaliat cum a fost salvată din calvarul unui plasament comunist, din Cluj-Napoca, în care a fost lăsată de mama biologică, din cauză că nu-i permitea situația materială să o întrețină. Pe atunci, femeia era la rândul ei un copil, având 16 ani.

ADVERTISEMENT

Adriana Ionică a avut norocul să ajungă în sânul unei familii educate din Anglia. În anul  1989 Cindy Calvert, o coafeză, și soțul ei,  Anthony, care deținea o afacere cu fier vechi, au venit în România și au adoptat-o.

Cei doi soți își doreau de multă vreme să fie părinți. Au fost afectați când au văzut la TV un reportaj al jurnaliștilor de peste hotare, despre condițiile groaznice în care erau ținuți copiii din orfelinatele comuniste. Deplasându-se la fața locului, au găsit-o pe Adriana Ionica rasă în cap, printre gândaci, multă murdărie și mâncând terci.

ADVERTISEMENT

”Cu accentul său nord-britanic şi cu educaţia privată pe care a primit-o, nu ai putea ghici vreodată că un orfelinat teribil a fost parte din povestea ei de viaţă ce îţi rupe inima.

Dar Adriana Ionică şi-a petrecut primii doi ani şi jumătate din viaţă într-un orfelinat plin de gândaci şi murdărie, alături de alţi copii tăcuţi şi neîngrijiţi”, a notat jurnalista Helen Carroll în materialul său.

ADVERTISEMENT

De altfel, nu le-a fost ușor să o scoată pe Adriana din plasament. Au avut nevoie și de acordul mamei naturale, iar pentru asta au apelat la o avocată care să-i ajute. Mama biologică, Valentina, și-a dat acordul, căci nu-și permitea să-și crească fiica așa cum ar fi trebuit.

Abia în 1990, familia Calvert a reușit să o adopte atât pe Adriana, cât şi pe Roxy, o altă fetiță din orfelinat. După nouă ani de la fapta lor bună, au primit un telefon din America, de la o altă familie, care o avea în grijă pe sora mai mică cu doi ani a Adrianei.

ADVERTISEMENT

Odată ce s-au cunoscut, cele două surori au păstrat legătura constant. Anii au trecut, iar Adriana Ionica a vrut să-și revadă mama naturală. A găsit-o pe facebook, în 2020, aflând că trăiește în Sicilia.

Actrița s-a revăzut cu mama biologică. Cum a decurs totul

Actrița a luat legătura cu cea care i-a dat naștere și au stabilit o reîntâlnire, la orfelinatul din Cluj-Napoca. Aici, de asemenea, au venit și sora din California și o alta din Sicilia.

”Când m-am apropiat de clădirea fostului orfelinat, aflată acum în mijlocul unei zone rezidenţiale, am recunoscut-o imediat din poze.

A fost o emoţie viscerală copleşitoare, nu tristeţe sau teamă, ci ceva neexperimentat până acum, ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte. Poate o amintire reprimată mult timp”, a mai spus Adriana jurnaliştilor britanici.

Cariera Adrianei Ionica în Marea Britanie

Adriana Ionica a jucat în renumite piese/filme din Regatul Unit. A interpretat-o, de exemplu, pe prințesa Jasmine în piesa Aladdin, pe scena Teatrului Forum din Billingham, în filmul ”SpiritaI Phantoma”, în serialele ”The Syndicate” și ”Humbly Selfish”.

Adriana Ionica a făcut parte și din juriul unei competiții muzicale, ”AII Together Now”, de pe BBC1. A fost, de asemenea, și prezentatoare a BBC Radio York și BBC Country File Live.

ADVERTISEMENT