Life

Povestea impresionantă a unei tinere în scaun cu rotile. Este șefă de promoție și bursieră a Academiei Române

O tânără din Botoșani, în scaun cu rotile, este șefă de promoție și bursieră a Academiei Române. Gestul impresionant pe care l-a făcut de ziua ei.
11.09.2022 | 17:08
Povestea impresionanta a unei tinere in scaun cu rotile Este sefa de promotie si bursiera a Academiei Romane
Oana Maria Silivastru, tânăra din Botoșani, care impresionează prin povestea ei de viață. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Oana Maria Silivăstru, o tânără de 18 ani, în scaun cu rotile și originară din Dorohoi, județul Botoșani, impresionează prin povestea sa de viață.

Oana Maria Silivăstru, tânăra din Botoșani, în scaun cu rotile, cu performanțe remarcabile la învățătură. Boala cruntă de care suferă

Oana Maria Silivăstru, în pofida bolii de care suferă, tetrapareză spastică și scolioză dorsală, a reușit să aibă rezultate remarcabile la învățătură. Mai mult, de ziua ei a decis să facă un gest demn de aprecieri.

ADVERTISEMENT

Tânăra a terminat Liceul ”Regina Maria” din Dorohoi, unul prestigios, ca șefă de promoție. Ulterior, a reușit să intre a treia pe listă, la Facultatea de Informatică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, scrie Adevărul.

Pe lângă toate acestea, datorită performanțelor ei a ajuns să fie unul dintre cei 10 elevi pe țară, care beneficiază de bursă de merit din partea Academiei Române.

ADVERTISEMENT

Duminică, 11 septembrie, este ziua sa de naștere și a anunțat pe facebook că toate cadourile pe care ar urma să le primească să fie transformate în donații pentru copiii bolnavi de cancer din Asociația Magic.

Oana Maria Silivăstru a trecut printr-un șir lung de operații

Adolescenta a trecut prin multe chinuri până acum. Încă de la naștere a avut probleme de sănătate, cântărind doar 900 de grame și fiind diagnosticată cu paralizie cerebrală, tetrapareză spastică, scolioză dorsală, plus o subluxație congenitală în partea bazinului și a piciorului.

ADVERTISEMENT

Părinții au făcut eforturi imense pentru a-i face viața mai ușoară. Au fost sprijiniți, totodată, de asociația unei polițiste din Dorohoi și au urmat lungi operații  prin toată țara și recuperări pentru tânăra eminentă. Una dintre intervențiile chirurgicale a fost pentru prelungirea tendoanelor și pentru miofibrotomie subcutanată.

Visul tinerei în scaun cu rotile

Dincolo de greutăți, nimic nu a împiedicat-o pe Oana Maria Silivăstru să aibă un vis, acela de a deveni specialist IT. Pentru asta s-a străduit din greu să învețe și a adunat de-a lungul timpului peste 100 de diplome și medalii la concursuri și olimpiade școlare, atât în gimnaziu, cât și la liceu.

ADVERTISEMENT

”Dacă cineva este suficient de ambițios să învețe constant și se dedică pasiunilor sale școlare zi de zi, atunci trebuie să reușească”, spune Oana Maria Silivăstru.

ADVERTISEMENT