Sport

Povestea impresionantă a viitorului portar al lui Dinamo. Nu are bani de chirie și locuiește într-o cameră în cantonamentul de la Săftica

Ștefan Fara este un nume aproape necunoscut iubitorilor de fotbal din România. Dinamovistul nu a debutat încă în tricoul echipei de seniori. Pentru că nu are bani de chirie, trăiește în cantonamentul de la Săftica.
10.06.2022 | 22:39
Povestea impresionanta a viitorului portar al lui Dinamo Nu are bani de chirie si locuieste intro camera in cantonamentul de la Saftica
Ștefan Fara, portarul lui Dinamo, a fost dorit de West Ham. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Dinamo se va reuni pe 20 iunie în vederea pregătirii viitorului sezon, primul din istorie în al doilea eșalon al României. Viitorul titular din poarta ”câinilor” duce în spate o poveste impresionantă.

Ștefan Fara, dinamovistul care trăiește în cantonamentul de la Săftica

Ștefan Fara are 21 de ani și este considerat viitorul titular în poarta ”câinilor”. Mihai Eșanu, numărul 1 în ultima parte a campionatului trecut, în Casa Pariurilor Liga 1, este pe picior de plecare după retrogradarea echipei.

ADVERTISEMENT

Figueiredo și Chesneau, ceilalți portari din ultimul sezon în prima ligă, au eșuat în tentativa de a se impune între buturile roș-albilor și, la fel ca și Eșanu, cel mai probabil își vor continua activitatea în altă parte.

În aceste condiții Ștefan Fara va fi noul număr 1 din lotul ”câinilor”, acesta făcând pasul spre echipa mare la fel ca mulți alți tineri așa cu FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Născut la Hunedoara, portarul a crescut la centrul de copii și juniori din Ștefan cel Mare și nu a apucat încă să îmbrace tricoul lui Dinamo într-un meci oficial.

Ștefan Fara nu a beneficiat niciodată de un contract suficient de consistent încât să își permită să plătească o chirie în București, așa că locuiește într-o cameră, la Săftica, la câțiva kilometri de capitală.

ADVERTISEMENT

Fostul lui antrenor de la juniori spune că pe Ștefan Fara nu-l deranjează această situație și că face orice ca să își demonstreze calitățile și talentul.

”Nu vrea să păcălească, muncește, își dorește. Alții sunt duși de val, el e copil bun. Este un băiat serios, vorbește în poartă tot timpul, iese pe centrări, are reflexe bune.

ADVERTISEMENT

Ca om este de nota 10, un caracter pe care te poți baza, nu se dă la o parte. Joacă și accidentat”, a spus fostul său antrenor de la juniori, Mihai Dobre, pentru GSP.ro.

180 de minute în ultimele două sezoane

În ultimele două sezoane Ștefan Fara a bifat doar 180 de minute, dar pentru Farul Constanța, în liga a doua, în sezonul 2020/2021, când a fost împrumutat la gruparea de la malul mării.

În cele două partide în care a fost pe teren, Farul nu a pierdut (3-1 cu CSM Saltina și 1-0 cu Viitorul Pandurii Târgi Jiu – n.r.), iar portarul dinamovist a încasat un gol.

În sezonul precedent în Casa Pariurilor Liga 1, Ștefan a fost în 23 de rânduri rezervă, de fiecare dată antrenorii care au pregătit-o pe Dinamo alegând să meargă pe mâna celorlalți portari din lot.

ADVERTISEMENT