Fotbal intern

Povestea impresionantă de viață a femeii care l-a crescut pe Răzvan Oaidă, autorul „dublei” cu Craiova. A învins cancerul pentru a oferi un exemplu copiilor: „Am reușit să ne spunem ‘Nu există nu se poate’!”. EMOȚIONANT

09.03.2020 | 18:13
Povestea impresionanta de viata a femeii care la crescut pe Razvan Oaida autorul dublei cu Craiova A invins cancerul pentru a oferi un exemplu copiilor Am reusit sa ne spunem Nu exista nu se poate EMOTIONANT
Ionica Oaidă, alături de Răzvan. FOTO: Topline
ADVERTISEMENT

Răzvan Oaidă a avut o contribuție importantă în victoria obținută de FCSB cu Universitatea Craiova, reușind să marcheze două goluri, dar omul din spatele succesului fotbalistului oferă o lecție de viață tuturor. Ionica Oaidă a fost diagnosticată, în iulie 2017, cu cancer ovarian, veste ce pe mulți îi putea dărăma, în special în contextul în care a venit la un an de la decesul soțului său, dar mama fotbalistului de la FCSB s-a hotărât să lupte și să devină un exemplu de atitudine și perseverență pentru orice.

Mama lui Răzvan Oaidă, diagnosticată cu cancer în 2017

Răzvan Oaidă se află pe val în aceste momente. Mijlocașul a intrat direct în echipa de start a celor de la FCSB după transferul de la Botoșani, a continuat să fie titular în echipa națională U21, iar în ultima partidă de campionat, în runda a doua a play-off-ului, derby-ul cu Universitatea Craiova,a avut o prestație de excepție.

ADVERTISEMENT

Oaidă a marcat o „dublă”, contribuind decisiv la victoria obținută de formația antrenată de Bogdan Vintilă cu 4-1, iar la finalul meciului evoluția sa a fost evidențiată și de Gigi Becali.

Răzvan Oaidă a fost principalul artist, dar nu că mi-a plăcut că a dat golurile. Mie mi-a plăcut cum a jucat Oaidă. Era pe tot terenul. El a făcut cât trei jucători. Noi am jucat cu 13 jucători, datorită lui Oaidă”, a declarat Gigi Becali la TV ProX.

ADVERTISEMENT

În ciuda perioadei excelente prin care trece, viața lui Răzvan Oaidă nu a fost presărată întotdeauna doar cu elemente pozitive. În ultimii ani, familia fotbalistului a trecut prin momente extrem de dificile, după ce tatăl său a decedat, iar mama, Ionica, a fost diagnosticată cu cancer.

Ionica Oaidă a fost diagnosticată în 2017 cu cancer. FOTO: Topline
Ionica Oaidă a fost diagnosticată în 2017 cu cancer. FOTO: Topline

Drama prin care a trecut omul care l-a crescut pe Răzvan Oaidă

Răzvan Oaidă a trecut, încă de la primii pași din cariera de fotbalist, pe la cluburi importante din Europa, Wolverhampton și Brescia fiind formațiile la care a făcut o bună perioadă din juniorat, însă, în septembrie 2017, a plecat din Italia cu destinația Botoșani.

ADVERTISEMENT

Revenirea în fotbalul românesc a venit la un an de la primul moment delicat prin care a trecut familia fotbalistului. În 2016, tatăl lui Răzvan a decedat, iar la doar 12 luni distanță o nouă veste cruntă lovea familia Oaidă.

Ionica Oaidă, cea care l-a crescut pe Răzvan, a fost diagnosticată, în iulie 2017, cu cancer ovarian, iar contextul în care a venit cumplita veste, la un an de la pierderea soțului, ar fi putut duce la o cădere din toate punctele de vedere, însă Ionica Oaidă a decis să lupte, pentru a oferi un exemplu pozitiv copiiilor săi.

ADVERTISEMENT

Mă numesc Oaidă Ionica, am 49 de ani, locuiesc în Bucuresti, sunt mama a doi copii minunați, am avut și un soț minunat până acum doi ani, când a plecat la îngeri, lăsând în urmă un gol imens și multă durere… “Timpul ne fură oameni dragi, dar nu și amintirea lor!” 

ADVERTISEMENT

Cu toții trăim o poveste, povești care depind de noi dacă se încheie cu happy end! Eu mă voi strădui ca povestea mea de viață sa fie una frumoasă și cu final fericit. Ne avem unii pe alți și povestim lucruri ce ne amintesc de el, îl pomenim mereu, pentru a nu-i simți atât de mult lipsa”, transmitea Ionica Oaidă în iulie 2018, conform Topline.

Ionica Oaidă, alături de familie. FOTO: Topline
Ionica Oaidă, alături de familie. FOTO: Topline

Ionica Oaidă își continuă povestea de viață, recunoscând că și-a găsit cu greu puterea să împărtățească teribila veste cu copiii săi, dar, din dorința de a le oferi un exemplu drept de urmat, a început lupta cu boala.

Mă aflu într-o perioadă dificilă a vieții mele, în luna iulie 2017, în urma unui control medical de rutina și mai apoi în urma unor investigații aprofundate mi s-a stabilit diagnosticul de neoplasm ovarian de grad înalt și, într-o clipă, am simțit ca prioritățile și toate lucrurile din viața mea s-au schimbat.

Am trăit zile, nopți, clipe de coșmar, de întrebări, tristețea punea stăpânire pe mine, ma simțeam neputincioasă și nu aveam puterea de a transmite copilașilor mei siguranța și liniștea sufletească de care aveau nevoie pentru a primi acesta cruntă veste… că mama lor să fie atât de bolnavă, fiind conștientă că stingerea tatălui lor încă era atât de dureroasă, era și este o rană deschisă.

Nu știam cum să le dau această veste, că sunt bolnavă… Dar, pentru că Dumnezeu mă iubește și am simțit mereu că m-a întărit și mi-a dat puterea de a lupta cu toate greutățile vieții, am reușit să înving toate temerile, să mă întăresc, să văd partea bună a lucrurilor, să apreciez anumite lucruri mărunte pe care, de cele mai multe ori, le ignoram, să-mi fac planuri de a gestiona această situație, să pot să transmit copiilor mei dorința de a învinge orice obstacol și a lupta cu stările de deznădejde și de tristețe și să ne bucurăm de tot ce ne va oferi viața, fie ea de ani, luni, zile.

Importantă este calitatea clipelor petrecute alături de cei dragi, să le transmitem curajul, dragostea, omenia, cinstea, optimismul, bucuria și iubirea față de semeni, de tot ceea ce ne înconjoară.

Am reușit împreună să ne spunem “nu există nu se poate” și cred, cu adevarat, în aceaste cuvinte, le consider magice!”.

Ionica Oaidă, mama fotbalistului care a învins de unul singur Craiova. FOTO: Topline
Ionica Oaidă, mama fotbalistului care a învins de unul singur Craiova. FOTO: Topline

„Aș vrea să fiu un exemplu pentru copiii mei”

Ionica Oaidă transmite că diagnosticul pus de medici a făcut-o să reconsidere toate elementele vieții și să facă schimbări importante, pentru a învinge teribila boală și a deveni un exemplu pentru copiii săi și pentru mamele aflate în aceeași situație.

Aș vrea să fiu un exemplu de urmat pentru copiii mei și pentru toate mămicile aflate în situații similare, pentru a demonstra că totul este posibil, că voința și puterea vin din interior, că există în fiecare dintre noi acel ceva ce ne îndeamnă să mergem mai departe.

Vreau să mă regasesc, să încep să mă iubesc mai mult decât am facut-o vreodată, deoarece cred în puterea de a lupta să obțin ceea ce-mi doresc, pentru că vreau să fiu și să mă simt frumoasă pentru mine și pentru toți cei dragi mie, pentru a învață să mă hrănesc sănătos.

Sunt conștientă că doar respectând un anumit mod de viața și alimentație mă vor ajută în lupta mea cu boala, iar, datorită programului de întreținere voi reuși să înlătur stratul adipos care întreține prezența celulor canceroase”, transmite Ionica Oaidă.