Sporturi

Povestea incredibilă a campionilor de la Roland Garros 2019! Krawietz și Mies jucau la Sibiu în urmă cu 9 luni

09.06.2019 | 20:13
Povestea incredibila a campionilor de la Roland Garros 2019 Krawietz si Mies jucau la Sibiu in urma cu 9 luni

Kevin Krawietz și Andreas Mies au șocat lumea tenisului și au reușit să câștige titlul la Roland Garros, după o finală câștigată în minimum de seturi, scor 6-2, 7-6 (3), cu perechea Jeremy Chardy / Fabrice Martin, marii favoriți ai publicului parizian, dar și ai caselor de pariuri.

Deși nu au fost nici măcar pe lista capilor de serie la startul întrecerii, Krawietz și Mies au avut prestații senzaționale la Roland Garros 2019 și devin astfel prima pereche germană care reușește să câștige un titlu de Grand Slam. O poveste de succes senzațională, al cărei punct de start a fost la… Sibiu.

Kevin Krawietz și Andreas Mies, drumul de la Sibiu Challenger la titlul de la Roland Garros

La mijlocul lui 2018, Krawietz și Mies erau amândoi în jurul poziției 100 a clasamentului ATP la dublu. Iar acest lucru însemna pentru ei că trebuie să își asigure un venit din participarea la turnee de tip challenger, departe de gloria marilor arene ale Europei.

În luna septembrie, cei doi reușeau să se impună la Sibiu Open, după ce învingeau în finală perechea formată din Tomasz Bednarek și David Pel, scor 6-4, 6-2. A fost un succes care le-a dat încreder, iar din acel moment, lucrurile au mers din ce în ce ma bine pentru cei doi jucători din Germania.

În luna februarie, la New York, Mies și Krawietz au reușit să câștige primul titlu de nivel ATP. Au urmat și rezultate excelente pe zgură, cu victorii în turnee challenger la Marbella și Heilbronn. Totuși, nimeni nu se aștepta la ceea ce avea să urmeze, cu succesul incredibil de la Roland Garros.

Și în primul meci de la Paris, Mies și Krawietz au avut de înfruntat doi jucători francezi. Au trecut de perechea Guinard / Rinderneck. Mahut și Melzer, favoriți 13, au fost învinșii din runda secundă. A urmat o victorie și mai impresionantă, cu Pavic / Marach. În sferturi, cei doi nemți au trecut de Lajovic și Tipsarevic, iar adversari în semifinale au fost argentinienii Pella și Schartzmann. În întreg turneul, Mies și Krawietz nu au avut de înfruntat nici măcar o minge de break.

“Este prima dată pentru noi când jucăm la Roland Garros și am reușit să câștigăm trofeul. Este incredibil! Sună oarecum ridicol! La startul turneului, dacă ne-ar fi spus cineva că vom ajunge în sferturile de finală, am fi fost încântați. Sigur, după ce am ajuns acolo am început și noi să visăm. Am avut emoții în finală, dar totul a fost bine până la urmă”, a declarat Kevin Krawietz după victoria din finală.

“Se dovedește încă o dată în plus că Sibiu Open este un turneu de cea mai înaltă valoare. După ce Marco Cecchinato îl învingea pe Novak Djokovic și juca în semifinala de simplu la Roland Garros anul trecut, fiind și el câștigător la Sibiu Open, iată că în fiecare an avem jucători care după turneul de la Sibiu performează incredibil de bine la cele mai mari turnee de tenis din lume. Este încă un motiv în plus care ne motivează pe mai departe să susținem Sibiu Open”, declara Marius Vecerdea, directorul turneului sibian, înainte de finala câștigată de cei doi germani.