Life

Povestea incredibilă a femeii care a dormit 32 de ani. S-a dus seara la somn și s-a trezit când avea 46 de ani

Povestea incredibilă a femeii care a dormit timp de 32 de ani. S-a dus la culcare la 14 ani, iar atunci când s-a trezit avea deja 46.
02.11.2022 | 18:59
Povestea incredibila a femeii care a dormit 32 de ani Sa dus seara la somn si sa trezit cand avea 46 de ani
O femeie a dormit adânc timp de 32 de ani. Sursa foto: Wikimedia Commons/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O femeie a dormit timp de 32 de ani și nu a putut fi trezită nici măcar de medici. Aceasta avea doar 14 ani atunci când s-a dus la culcare, iar în momentul în care a deschis ochii avea 46 de ani.

O femeie a dormit timp de 32 de ani. Povestea incredibilă a Karolinei Olsson

Atunci când s-a trezit, femeia arăta foarte tânără, deși a fost adormită mai bine de trei decenii.

ADVERTISEMENT

Karolina Olsson, din Suedia, s-a născut pe 29 octombrie 1861, iar povestea ei a devenit cunoscută în toată lumea. Aceasta a fost poreclită “Frumoasa adormită” din cauza faptului că nu a deschis ochii timp de 32 de ani.

Pe 18 februarie 1876, Karolina se întorcea de la școală și a căzut în timp ce traversa un râu înghețat. O persoană care a văzut întâmplarea a spus că Olsson s-a înecat, însă fata s-a întors acasă cu o durere cumplită de dinți și cu răni pe față.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Seara, Karolina s-a dus la culcare, dar dimineața nu s-a mai trezit și nici în următoarele zile. Aceasta a căzut într-un somn adânc de 32 de ani.

Tatăl ei era un pescar sărac și nu avea suficienți bani pentru a-și duce fiica la medic. În cele din urmă, vecinii au reușit să strângă bani și să o ducă la medic pe Karolina.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nici medicii nu au reușit să o trezească. Doctorii au considerat că nu e vorba de o comă. Fata ar fi intrat în comă imediat după ce a căzut, dar acesta nu a fost cazul Karolinei, care s-a întors singură acasă după accident.

Timp de mai multe zile, un medic a venit pentru a o examina pe Karolina pentru a înțelege mai bine ce i s-a întâmplat. Era ca și cum aceasta murise, dar încă trăia. Unghiile și părul nu îi mai creșteau.

ADVERTISEMENT

Aceasta nici nu pierdea în greutate, deși bea doar două căni de lapte pe zi, conform Hystoryofyesterday.com. În primii ani de “comă”, părinții au încercat să o trezească pe Karolina.

ADVERTISEMENT

Nici tratamentul cu electroșocuri nu a trezit-o

În 1882, părinții au decis să o transfere pe Karolina în alt oraș, acolo unde medicii i-au recomandat un tratament cu electroșocuri pentru a o trezi. Medicii credeau că fata era decedată, însă trupul ei rămăsese într-o fază de homeostază deoarece părul nu îi creștea.

Karolina a fost externată după o lună, iar părinții au adus-o acasă, fără niciun progres. Medicii le-au spus că nu se mai poate face nimic, iar părinții nu au avut încotro decât să spere la un miracol.

Mușchii ei erau în stare perfectă, iar sistemul de înghițire era normal. Aceasta reacționa la ceea se se întâmpla în jurul ei, De exemplu, atunci când fratele ai a murit, Karolina nu s-a trezit, dar plângea, lucru observat de părinții ei.

În final, Karolina s-a trezit în 1908, atunci când avea 46 de ani. Femeia a fost șocată să vadă că nu mai arăta la fel ca la 14 ani. Cu toate acestea, nu arăta nici de 46 de ani, ci cu 20 de ani mai tânără.

Karolina Olsson nu și-a mai amintit nimic din cei 32 de ani în care a dormit, iar pentru ea a fost ca și cum s-a trezit a doua zi, după ce s-a pus la culcare în 1876, deși a dormit, în total, 11.730 de nopți.

Femeia a povestit că a visat fețe albastre care se scufundau în apă.

În urma testelor efectuate de medici, Karolina avea toate abilitățile și cunoștințele dobândite până să pice într-un somn adânc, iar nivelul de dezvoltare intelectuală era neschimbat. Nu au fost găsite anomalii sau tulburări fizice.

Ce au spus specialiștii despre somnul de 32 de ani al Karolinei

Potrivit afirmațiilor făcute de mai mulți oameni de știință, tânăra ar fi intrat, de fapt, într-o stare de hibernare.

Această variantă a fost respinsă de către psihiatrul suedez Harald Froderstrom, care a vizitat-o pe Karolina în timp ce dormea. Medicul a susținut că aceasta nu ar fi putut fi într-o stare de hibernare atât de mult timp.

Medicul psihiatru a susținut că Olsson a trăit o experiență traumatizantă și a încercat să se refugieze într-un somn adânc și îndelungat pentru a scăpa de realitate.

După ce s-a trezit, Karolina a mai trăit timp de 40 de ani și nu a avut nicio problemă de sănătate de-a lungul timpului. A murit la 88 de ani, pe 5 aprilie 1950. Cazul ei a rămas un mister până în ziua de astăzi.

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA