Sport

Povestea incredibilă a lui Karim Adeyemi: ”Nu avea voie la fete noaptea”. Cum îl pedepsea mama româncă?

Ultimul fotbalist de top pe care Germania l-a promovat este Karim Adeyemi, un tânăr cu mamă româncă și tată nigerian, care are o poveste absolut fantastică.
06.10.2021 | 20:09
Povestea incredibila a lui Karim Adeyemi Nu avea voie la fete noaptea Cum il pedepsea mama romanca
Adeyemi a fost refuzat de Bayern, iar mama lui i-a salvat cariera!
ADVERTISEMENT

Născut la Munchen, Adeyemi a fost o perioadă la juniorii lui Bayern Munchen. Departe de părinți, la o vârstă mult prea crudă, Karim a clacat la gruparea fanion a Germaniei. Clubul a renunțat la el motivînd probleme comportamentale și de disciplină, astfel că puștiul a fost nevoit să plece pe când avea doar 10 ani la SpVgg Unterhaching.

Interesant este că la Unterhaching, președinte era un fost mare jucător al lui Bayern, Manfred Schwabl, care i-a acordat credit total, mizând pe calitățile lui incontestabile, dar și pe faptul că mama lui Karim lucra în club și îl supraveghea îndeaproape!

ADVERTISEMENT

Progresul înregistrat în carieră a fost unul fantastic, în mai puțin de 10 ani atacantul ajungând campion european de tineret și mai apoi în lotul de seniori al Germaniei.

Karim Adeyemi, noua stea a fotbalului german are o poveste uluitoare

Povestea de viață a lui Karim Adeyemi în Unterhaching este absolut delicioasă și a fost dezvăluită chiar de mama sa, Alexandra, pentru publicația Bild în urmă cu o lună, atunci când atacantul a fost chemat în premieră de Hansi Flick la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Românca în vârstă de 45 de ani și soțul său Abbey (53 de ani) și-au însoțit fiul de la început în noua sa aventură și au primit ajutor de la clubul din Unterhaching, care i-a cazat chiar în baza de pregătire și i-a oferit Alexandrei un loc de muncă acolo.

Poveste Karim Adeyemi

Practic, mama lui Karim Adeyemi a devenit zbirul tuturor juniorilor clubului. Ea se asigura de faptul că puștii își fac curat în camere, se spală și învață să-și gătească singuri, pregătindu-i astfel de viață.

ADVERTISEMENT

Adeyemi, pus la munca de jos de mama sa

Deși talent înnăscut, Karim nu a scăpat de acest calvar doar pentru că mama sa se afla acolo. ”Nu aveau voie la fete noaptea. Cea mai drastică pedeapsă pentru tineri era că nu avea voie la antrenament dacă nu își făceau curățenie în cameră.

Poveste Karim Adeyemi

A învățat nu doar să joace fotbal aici, ci și toate lucrurile necesare pentru a avea succes până la urmă. Trăim aici ca o mare familie. Băieții învață să gătească, să se spele și să facă curat.

ADVERTISEMENT

Doar cei care respectă valorile și regulile în afara terenului pot fi, de asemenea, buni pe teren. Antrenorii sunt responsabili pentru sport, eu sunt responsabilă pentru restul”, povestește Alexandra.

Mama sa se mândrește cu titlul european de tineret

Deși în urmă cu trei ani a fost achiziționat de RB Salzburg pentru trei milioane de euro, Karim Adeyemi mai are încă intactă camera în care a stat la centrul din Unterhaching, iar pe perete este în continuare afișul cu idolul său, olandezul Arjen Robben.

Poveste Karim AdeyemiMama tânărului fotbalist este mândră de realizările fiului ei și de învățăturile pe care le-a primit în familie: ”Karim s-a speriat adesea când i-am spus antrenorului că era dezordonat. Dar până la urmă nu a ratat prea multe antrenamente.

A învățat să fie disciplinat și în afara terenului. Altfel, eu și soțul meu nu ne gândeam că, atât de repede, copilul nostru va juca o finală pentru Germania. Nu mulți părinți pot spune: fiul nostru este campion european U21”.

Poveste Karim Adeyemi

Ce obiectiv și-a trasat Adeyemi

Alexandra a dezvăluit că fiul său a avut mari probleme în perioada când locuiau la Munchen din cauza faptului că este de culoare: ”Nu a fost ușor pentru el, și asta din cauza culorii pielii sale. Perioada petrecută Bayern a fost dificilă, dar ne-am găsit fericirea în Haching”.

Nigerianul
Nigerianul “papa” Abbey și românca Alexandra, poză de familie alături de micuțul Karim!

 

Cariera lui Adeyemi a cunoscut un urcuș rapid după transferul la campioana Austriei, iar mama sa a dezvăluit care este marele său obiectiv: ”Principalul lucru este să fie fericit. Dar, desigur, visează să ajungă un nume important la echipa națională”.

Poveste Karim Adeyemi

Centrul de pregătire al celor de la Unterhaching este gata să-l propună pentru fotbalul mare pe urmașul lui Karim Adeyemi. Este vorba sud-africanul Boipelo Mashigo de 18 ani, dar Alexandra trage un semna de alarmă în privința sa: ”El crește din punct de vedere fotbalistic, dar tot trebuie să învețe să gătească”.

A debutat cu gol la naționala de seniori

Karim Adeyemi, în vârstă de 19 ani, a debutat la echipa națională a Germaniei în meciul din septembrie cu Armenia, scor 6-0. Ținut rezervă la întâlnirea cu Liechtenstein, Hansi Flick a decis să-i acorde o șansă puștiului în jocul de la Stuttgart.

A intrat pe teren în minutul 71, la scorul de 5-0, dar a arătat multă dorință de afirmare. Și cum doar celor care muncesc li se arată drumul corect, atacantul a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor încă de la primul joc în tricoul ”Mannschaft”-ului.

”Cred că principala mea calitate este viteza. Îmi place să intru în dueluri unu la unu pentru că știu că de acolo pot crea pericol. Așa m-aș descrie”, spunea Karim Adeyemi, cel care în urmă cu doi ani a avut ”tupeul” să refuze o ofertă de la Chelsea.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,58 este cota pentru „1 solist și marchează ambele echipe” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT