News

Povestea incredibilă a unei șoferițe de TIR mutată în Spania. „Toți românii ar trebui să plece 2 ani din țară”

O șoferiță de TIR trăiește de 18 ani în Spania. A reușit să creeze cea mai mare rețea de voluntari români din Europa.
19.09.2021 | 16:19
Povestea incredibila a unei soferite de TIR mutata in Spania Toti romanii ar trebui sa plece 2 ani din tara
ADVERTISEMENT

Adriana Mureșan locuiește de 18 ani în Spania și are o poveste incredibilă de viață. În ultimii ani a reușit să construiască și o rețea de voluntari români care fac fapte bune.

„Noi n-am plecat din România de rău sau de foame”, se întreabă Adriana. În vârstă de 54 de ani, șoferița de TIR trăiește alături de soțul și de copiii ei în Tarragona, Catalonia.

ADVERTISEMENT

Prin comunicatea creată în ultimii doi au trimis pachete copiilor și bătrânilor din țară, au oferit cazare și masă celor rămași pe stradă în pandemie și au salvat 4 fete din mâinile proxeniților, conform Libertatea.

Povestea unei șoferițe de TIR plecată în Spania. „Toți românii ar trebui să plece doi ani din țară, ca să învețe să se comporte, să muncească”

În trecut Adriana, șofer profesionist, mai lucrase sporadic în Spania. Împreună cu soțul ei au decis ulterior să se mute aici.

ADVERTISEMENT

„Integrarea începe în momentul în care înveți cât de bine poți limba și accepți legile, regulile și cultura, și civilizația în care trăiești. Nu înseamnă că trebuie să substitui fondul tău, dar să le împletești”, explică Adriana.

Cum a creat cea mai mare comunitate de voluntari români din Europa

Totul a înainte de alegerile europarlamentare din 2019. Împreună cu soțul ei, Adriana a creat câteva grupuri online în care se ofereau să-i ducă pe șoferii blocați prin parcări la vot.

ADVERTISEMENT

„Sunt peste 150 de mii de șoferi pe comunitate și ne-am organizat să-i luăm din parcare cu mașina și să-i ducem să voteze.

Cu două săptămâni înainte de alegeri am văzut că eram colapsați, erau foarte multe cereri, erau foarte multe anunțuri cu oameni care vor să voteze”, povestește Adriana.

ADVERTISEMENT

Acele grupuri au devenit unul singur numit astăzi „Voluntari în Europa”.

Au trimis în România medicamente care lipseau

„Am făcut cutia cu medicamente. Atunci am început să aducem citostatice în România pentru copiii bolnavi de leucemie, am început să le cumpărăm, că mai era un stoc de 26 de unități la nivel de țară. Noi am dus vreo 2000 și ceva de unități”, a relatat Adriana pentru Libertatea.

În viitor vor să creeze niște celule formate din mai multe familii din diaspora care să adopte la distanță un copil din România.

Rolul familiilor va fi acela de a sprijini copilul cu tot ce este nevoie pentru a merge la școală, să-i susțină și pasiunile și să-i ofere și excursii în străinătate în fiecare an.

„Să-l aduci și să-l pui în contact cu autoritățile, cu administrația, să-l înscrii la școală câteva zile, există posibilitatea să fie audient câteva zile, elev-invitat, să te însoțească la medicul de familie, la poliție. Să vadă ce se întâmplă într-o societate normală”, a povestit șoferița de TIR.

„După părerea mea, toți românii ar trebui să plece din România măcar doi ani, să învețe să se comporte, să muncească, să aprecieze ce este în România față de ce este în alte țări, condițiile”, a declarat soțul Adrianei.

Cum au salvat patru fete din mâna proxeneților

„Pe două le-au luat băieții noștri voluntari care s-au dat clienți, le-au urcat în mașină. Prima era în Italia, ne-a cerut ajutorul printr-un fost coleg de liceu.

De două ori s-a dus omul după ea și nu s-a urcat în mașină și a treia oară s-a urcat. Îi era frică, fiindcă nu știa nici atunci dacă nu cade din lac în puț”, povestește Adriana

O altă fată a fost salvată din Bari. Fiindcă nu a vrut să se urce în mașina unui bărbat, a fost trimisă o femeie voluntar ca s-o salveze.

„I-a zis femeia unde o va aștepta cu mașina și a venit. Până la Roma nu s-a mai oprit cu ea”, a relatat șoferița.

Povestea incredibilă a unei șoferițe de TIR mutată în Spania. Adriana își iubește meseria

„Ai satisfacția muncii bine făcute și e ca un drog. E o provocare continuă.

Calculează, gândește-te, cum ajung mai repede, noi suntem niște calculatoare, când ai dat drumul la cheie, deja începi”, a declarat Adriana.

Copiii au joburi stabile în Spania și nu s-ar mai întoarce în România

Adriana are trei copii. Fata cea mare, în vârstă de 33 de ani, este manager de marketing și vânzări la o corporație.

Băiatul este manager de fabrică de furaje, iar sora lui geamănă este grafic designer freelance în Barcelona.

„M-aș fi bucurat ca și copiii noștri să muncească să ridice țara. Din păcate, nu s-ar mai întoarce, s-au obișnuit aici, au alt stil de viață. România nu are decât de pierdut”, spune dezamăgit Horea, soțul Adrianei.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO