Life

Povestea incredibilă a unui pescar thailandez. Cum i s-a schimbat viața după ce a găsit zeci de kilograme de vomă de balenă

Povestea incredibilă a unui pescar thailandez. I s-a schimbat viața într-o zi, după ce a găsit vomă de balenă pe plajă.
14.10.2022 | 14:35
Povestea incredibila a unui pescar thailandez Cum i sa schimbat viata dupa ce a gasit zeci de kilograme de voma de balena
Povestea incredibilă a unui pescar thailandez. I s-a schimbat viața într-o zi, după ce a găsit vomă de balenă pe plajă. Foto gentside.co.uk
ADVERTISEMENT

Un pescar poate deveni milionar după ce a dat peste 30 de kg de vomă de balenă. Pescarul tailandez poate deveni bogat tocmai datorită acestei substanțe, care deși poate părea dezgustătoare, este extrem de scumpă.

Povestea incredibilă a unui pescar thailandez. I s-a schimbat viața

Narong Phetcharaj este numele bărbatului care s-a îmbogățit după această descoperire surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Originar din sudul Thailandei, pescarul a rămas uimit când a găsit 30 de kilograme de ambergris, o vomă de balenă extrem de scumpă.

Ambergrisul este numele acestei substanțe pe care o scuipă cașalotul. Această substanța este, de fapt, o secreție intestinală pe care apoi o eliberează.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea cu adevărat dezgustător, această substanță este folosită la fabricarea parfumurilor. Ambergrisul este incredibil de parfumat și atunci când este uscat are un miros de mosc, din care se fabrică numeroase parfumuri.

Mai mult decât atât, din substanța regurgitat de balene se extrage un alcool inodor cu ajutorul căruia parfumul durează mult mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a povestit că după ce a găsit substanța pe plajă a dus-o la experții de la Universitatea Prince of Songkla, pentru ca ea să fie autentificată. Spre bucuria sa, specialiștii i-au dat dreptate.

Cât costă, de fapt, voma de balenă

Dar cât costă, de fapt, această substanță scumpă găsită de pescarul tailandez? Potrivit informațiilor din presa locală, valoarea descoperirii este în jur de 1,2 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Bărbatul fericit spunea că își va lăsa în spate jobul de pescar:

„Niciunul dintre săteni nu a văzut sau atins vreodată un ambergris de balenă adevărat și de aceea toată lumea a fost fericită.

Sunt atât de entuziasmat, încât nu știu ce să fac. Intenționez să vând ambergrisul pentru că am primit deja un certificat care să dovedească faptul că este real.

Dacă reușesc să obțin un preț bun, mă voi retrage din activitatea de pescuit și voi da o petrecere pentru prietenii mei”, a spus el.

Totuși, cazul acestei pescar nu este singular. În 2020, un alt pescar a descoperit o grămadă de vomă de balenă care cântărea 100 de kg, astfel că și el a avut toate șansele să devină milionar în dolari.

ADVERTISEMENT