Life

Povestea incredibilă a vedetei Pro TV care a luat calea credinței. De ce s-a retras la mănăstire

23.02.2021 | 17:43
Povestea incredibila a vedetei Pro TV care a luat calea credintei De ce sa retras la manastire
Deși era celebru grație serialului Triplusec, Andrei Ciopec a spus adio carierei pentru o viață la mănăstire. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A ajuns imediat la inimile telespectatorilor cu rolul din serialul Triplusec, i s-a oferit apoi un loc în juriul show-ului Cântă acum cu mine, condus de nimeni alta decât Loredana Groza și devenea încet, dar sigur, un reprezentant de seamă al noului val de vedete Pro TV. Sau ar fi devenit, dacă nu spunea adio carierei pentru a-și pune întreaga viață în mâinile Domnului.

Da, ați auzit foarte bine. Cu doi ani în urmă, Andrei Ciopec, căci despre el vom vorbi în cele ce urmează, se retrăgea la mănăstire și punea astfel capăt unui lung șir de „căutări”.

ADVERTISEMENT

Să mă fac eu cât de mic pot – s-ar putea să îmi ia o viaţă întreagă şi s-ar putea să nu reuşesc – dar importantă e lupta, nu izbânda, şi sper că prin ceea ce fac să pot ajută oamenii”, mărturisea fostul actor într-un interviu acordat recent.

Andrei Ciopec a spus adio celebrității pentru o viață la mănăstire

Alături de Fratele Andrei, fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei şi l-am găsit. Ne ştim de câţiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieţii nu foarte frumoasă.

ADVERTISEMENT

Dumnealui mi l-a recomandat că fiind “Andrei Actorul”. A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească şi duhovnicească toată experienţa de la Sihăstria Putnei.

Aşa cum l-am cunoscut, Andrei e mereu gata să împărtăşească un gând şi un sfat, oferind totul. Săptămâna această s-au împlinit ani ani de când Andrei a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toţi şi rugându-se pentru noi. Blagosloviţi şi iertaţi!”, a scris tânărul actor Andrei Dumitrescu pe contul său de Facebook, atașând mesajului și o fotografie în care apare alături de fostul său coleg de breaslă.

ADVERTISEMENT

Cât despre motivele pentru care Nicu din Triplusec a decis să spună adio celebrității, ei bine, trebuie să știți că aceasta a venit după un lung șir de „căutări”. Gândul îi încolțise, însă, în minte chiar în timp ce în fața ochilor lui se așternea o frumoasă carieră în teatru și televiziune.

Mă gândesc să mă îndrept şi spre muzică, e o formă de exprimare, poate şi o facultate de teologie. Dar vreau să identific şi să îmi fie mie foarte clare idealurile pe care le am, să le adun şi să le folosesc într-o singură direcţie, şi anume în a-mi distruge egoul şi a ajută oamenii.

ADVERTISEMENT

Să mă fac eu cât de mic pot – s-ar putea să îmi ia o viaţă întreagă şi s-ar putea să nu reuşesc – dar importantă e lupta, nu izbânda, şi sper că prin ceea ce fac să pot ajută oamenii. Vreau să scot o carte de poezie, să scriu un român, să scot un album folk”, spunea Andrei Ciopec.

ADVERTISEMENT
Tags: