Pariuri sportive

Povestea INCREDIBILĂ a celui mai bun fotbalist din istorie. “Vei fi mai înalt decît Maradona, nu ştiu dacă mai BUN”!

"Linişteşte-te puştiule, vei fi mai înalt ca şi Maradona, nu ştiu dacă şi mai bun, dar cu siguranţă mai înalt" i-a spus endocrinologul  argentinian Diego Schwarzstein unui copil mic de...
05.05.2014 | 19:16
Povestea INCREDIBILA a celui mai bun fotbalist din istorie Vei fi mai inalt decit Maradona nu stiu daca mai BUN

“Linişteşte-te puştiule, vei fi mai înalt ca şi Maradona, nu ştiu dacă şi mai bun, dar cu siguranţă mai înalt” i-a spus endocrinologul  argentinian Diego Schwarzstein unui copil mic de statură, pe numele lui Leo Messi în 1998 cînd puştiul, pe atunci anonim,  a fost diagnosticat cu “o deficienţă a hormonului de creştere”.

Spaniolii de la sport.es au dezvăluit povestea lui Messi şi toate dificultăţile cu care s-a confruntat jucătorul pînă a ajuns să fie considerat cel mai bun jucător de fotbal din istorie.

Doctorul Schwarzsteina început istorisirea spunînd că a venit la uşa cabinetului său un tînăr pacient în vîrstă de 9 ani care măsura atunci 1,27 metri şi acum a ajuns la 1,69 metri înălţime la 26 de ani. Doctorul se mîndreşte că a avut dreptate cînd i-a spus că o să îl facă mai înalt decît Maradonna: “Astăzi are cu 2 centimetri mai mult decît Maradona şi este bine” declara medicul pentru AFP.

61154725

Medicul a relatat că cea mai bună posibilitate de a lega un dialog cu puştiul a fost fotbalul,  pentru a-l face să se simtă mai confortabil în cabinet. L-a întrebat despre sportul preferat, iar Messi i-a răspuns repede şi clar: “Singurul lucru pe care îl vreau e să joc fotbal. Însă nu ştiu dacă voi putea creşte destul pentru a juca fotbal” a spus tînărul Leo(foto jos, primul din stînga)

2012-08-20_SONG_05.v1345479632

Atunci Diego Schwarzstein i-a răspuns cu un zîmbet pe buze: “Stai calm, într-o zi îţi promit că vei fi mai înalt decît Maradona, nu ştiu dacă mai bun, dar cu siguranţă mai înalt” a dezvăluit doctorul din Rosario specializat în endocrinologie la Barcelona în trecut.

Medicul a spus că a avut în urmă cu 5 ani un dialog cu Messi: “I-am spus cu un zîmbet pe faţă  <<Ai văzut că eşti mai înalt decît Maradona?>> şi apoi i-am spus că e şi mai bun, dar în acel moment el m-a oprit şi mi-a zis <<Nu, nu, Diego e Diego>>” a relatat Schwarzstein.

Porecla lui Messi în şcoală şi la juniorii lui Newell’s a fost “Puricele” din cauza faptului că era foarte mic. Doctorul a spus apoi cum a ajuns Messi la el: “În anul 1997 au venit cei de la clubul Newell’s  şi mi-au spus că o să îmi trimită cel mai bun copil din cei 1000 de juniori de la toate nivelurile de vîrstă.” rememorează doctorul care este prieten bun cu actualul antrenor al Barcei, Gerardo Martino.

5ymfnv9

Doctorul a spus că afecţiunea lui Messi este una comună: “E o afecţiune destul de comună în rîndul copiilor care apare aproximativ o dată la 20.000 de naşteri. Cei care au această problemă cresc mai puţin decît e nevoie şi este imposibil să ştim cît de mult va reuşi să crească pentru că depinde şi de structura genetică” declara doctorul.

Tratamentul înlocuieşte hormonul de creştere, cu cantitatea exactă pentru stagiul de creştere care se termină la vîsta de 16 ani. “Ţin minte că singurul lucru pe care şi-l dorea Messi era să crească doar pentru a juca fotbal. Nu îl interesa altceva” declară Schwarzstein, care a continuat: “El ştia că o statură mică îi limitează potenţialul şi a vrut să rezolve această problemă, a vrut să joace la cel mai înat nivel” dezvăluie doctorul.

Tratamentul lui Messi costa 1300 de dolari pe lună pentru injecţii pe care copilul le primea ziilnic în mînă sau în picior. Aşa a făcut timp de 3 ani de zile şi apoi a plecat la Barcelona. Suma e una enormă pentru un muncitor în industria metalului cum era tatăl lui,  Jorge Messi.

“Apoi a venit criza din 2001, una din multele crize din Argentina care a însemnat căderea sistemului social de asigurări. Tatăl lui Leo a a avut probleme de muncă şi ca şi alţi pacienţi a pierdut asigurarea care îi plătea tratamentul lui Messi” a declarat doctorul care a punctat faptul că 70% din tratament a fost suportat de FC Barcelona.

“La acea vreme se punea problema ca tratamentul să fie întrerupt” a spus Schwarzstein care spunea că o întrerupere a tratamentului ar fi ameliorat mult din rezultate. Din fericire, a fost găsită o sponsorizare şi tratamentul a putut continua.

Se spune că Newell’s l-a abandonat pe Messi, apoi tînărul jucător şi-a încercat norocul la River Plate, pînă cînd tatăl său l-a dus la Barcelona. În acea perioadă, foarte mulţi argentinieni au emigrat ca urmare a crizei sociale şi economice.

“După ce a ajuns la Barcelona, nu ştiu exact ce a mai fost, dar Messi a continuat tratamentul şi de atunci începe povestea celui mai bun fotbalist din lume” a încheiat doctorul Diego Schwarzstein.

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-FILES