News

Povestea incredibilă de viață a unei femei. Acuzată că și-a ucis cei 4 copii, a stat închisă 20 de ani pe nedrept

Povestea incredibilă de viață a unei femei. A fost acuzată că și-a omorât copiii și a stat 20 de ani în spatele gratiilor.
06.06.2023 | 09:47
Povestea incredibila de viata a unei femei Acuzata ca sia ucis cei 4 copii a stat inchisa 20 de ani pe nedrept
Povestea incredibilă de viață a unei femei. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Povestea incredibilă de viață a unei femei din Australia. A stat 20 de ani în spatele gratiilor după ce a fost acuzată că și-a ucis cei patru copii. Acum, noi dovezi au arătat că minorii au murit din alte cauze.

Povestea incredibilă de viață a unei femei. A fost acuzată pe nedrept că și-a omorât copiii

Cazul halucinant a avut loc în urmă cu 20 de ani, atunci când cei patru copii ai lui Kathleen Folbigg au murit în condiții suspecte. Decesele s-au produs între anii 1989 și 1999. Minorii aveau între 19 zile și un an și 7 luni.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei, procurorii au stabilit că femeia i-a sufocat, iar în anul 2003, juriul a decis că este vinovată. Kathleen Folbigg a fost condamnată la 20 de ani de închisoare. În tot acest timp, femeia a susținut că nu este vinovată.

De asemenea, o altă anchetă din 2019 confirma probele de la proces. Recent, procurorii au fost de acord să fie efectuate studii moderne referitoare la moartea copiilor. În cele din urmă, oamenii de știință au stabilit că Patrick, Sarah, Laura și Caleb au murit din cauza naturale, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Ce a dovedit noua anchetă

Mai exact, noile dovezi au arătat faptul că fetițele lui Kathleen aveau o mutație genetică. Din această cauză, s-a produs moartea cardiacă subită. Totodată, cei doi băieți aveau o mutație genetică legată de epilepsie cu debut brusc.

Ancheta a fost condusă de judecătorul pensionat Tom Bathurst. În urma acesteia, procurorul general al statului New South Wales, Michael Daley, a transmis că există îndoieli în privința vinovăției lui Folbigg.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul statului a decis ca femeia să fie grațiată și eliberată din închisoare. Kathleen Folbigg, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare în anul 2003, fiind considerată ”cea mai odioasă criminală în serie din Australia”.

După desfășurarea celei mai noi anchete, cazul femeii este văzut drept „una dintre cele mai mari erori judiciare din istoria Australiei”. „Ținând cont de concluzia magistratului Bathurst, că există îndoieli rezonabile cu privire la vinovăția doamnei (Kathleen) Folbigg, consider că există circumstanțe excepționale care înclină puternic în favoarea acordării unei grațieri depline.

ADVERTISEMENT

Consider că, în interesul justiției, doamna Folbigg ar trebui eliberată din închisoare cât mai curând posibil. Guvernatorul a fost de acord. Doamna Folbigg a fost acum grațiată”, a transmis guvernatorul Michael Daley.

 

ADVERTISEMENT