Pariuri sportive

Povestea incredibilă a unui jucător de la Milan: de la SALUBRITATE în Serie A

Într-un sezon dificil pentru AC Milan, locul 9 în Serie A şi la un pas de eliminarea din optimile Ligii Campionilor, sînt anumiţi fotbalişti ai clubului italian care se remarcă....
25.02.2014 | 22:15

Într-un sezon dificil pentru AC Milan, locul 9 în Serie A şi la un pas de eliminarea din optimile Ligii Campionilor, sînt anumiţi fotbalişti ai clubului italian care se remarcă.

Printre aceştia este şi Adil Rami, fundaşul francez de 28 de ani, adus în această iarnă. AC Milan l-a împrumutat pe Rami de la Valencia pentru 400.000 de euro, cu opţiune de cumpărare de 6 milioane de euro.

Toate drumurile au dus la Milan

Fundaşul a fost curtat intens de mai multe cluburi puternice din Europa, precum Manchester City, Arsenal şi Anji. Acesta a dorit să meargă la AC Milan deoarece are o legătură puternică cu echipa italiană. Rami şi fratele său mai mic sînt fanii echipei de pe San Siro şi aveau în camera un poster cu Alessandro Nesta. Ajuns la Milan, Rami a luat tricoul cu numărul 13, care a aparţinut legendarului fundaş italian. De asemenea, la clubul milanez evolueză şi alţi doi fotbalişti care înseamnă mult pentru Rami: Philippe Mexes, pe care îl apreciază şi respectă, dar şi Kevin Constant, un prieten din copilărie.

Transferul de la Valencia la Milan a fost unul cu scandal. Timp de 2 luni, Rami s-a antrenat cu echipa Milanului fără a putea evolua, deoarece oficialii Valencei au fost de acord cu mutarea francezului pe San Siro, în octombrie 2013, însă clubul italian nu l-a putut legitima pînă la data de 1 ianuarie 2014. În acest sezon de Serie A, francezul a jucat în 6 meciuri şi a marcat 2 goluri.

De la salubritate la Serie A

Începutul carierei de fotbalist a lui Rami nu a fost deloc uşor. S-a născut în Bastia, din părinţi marocani şi mai are 2 surori şi un frate şi a fost nevoit să se mute de mic în orăşelul Frejus. Familia lui Adil Rami nu a crezut niciodata că francezul poate deveni fotbalist profesionist. Tătăl său spunea de multe ori că nu are fizicul necesar unui sportiv şi că este prea slab. Nici mama fundaşului nu a crezut în visul lui şi l-a angajat să lucreze pentru primăria din Frejus. Francezul a fost nevoit să lucreze în salubritate, la curăţarea şi menţinerea străzilor. „El a avut grijă de întreţinerea şi curăţenia oraşului. Se trezea la 4 dimineaţa în fiecare zi şi lucra pînă dimineaţa, apoi pleca pentru a învăţa pînă noaptea tîrziu.”, a declarat sora lui Rami.

Rami-AC-Milan

Cu toate acestea, Rami a ajuns la Lille, pentru care a debutat în 2007, iar la Valencia a debutat cu gol în iunie 2011. În 2008 a primt prima convocare la naţionala Franţei, iar iniţial a crezut că este o glumă. Fundaşul a refuzat să joace pentru Maroc, deoarce s-a ambiţionat să joace pentru naţionala „cocoşului galic”. „Franţa mi-a dat să mănînc, iar în 1998 m-a făcut să visez.”

Şi alţii fotbalişti au avut probleme

Adil Rami nu este singurul fotbalist care a avut un început de carieră dificil şi a fost nevoie să muncească pentru a se putea întreţine.

Atacantul de 32 de la Southampton, Rickie Lambert lucra la 20 de ani într-o fabrică de conserve. Sezonul 2012-2013 a fost cel mai bun din cariera englezului. În Premier League a jucat 38 de partide şi a marcat 15 goluri. În septembrie 2013 a debutat la naţionala Angliei, împotriva Ucrainei, iar în al doilea meci, cu Moldova, a marcat primul gol.

Walter Pandiani a făcut parte din marea echipă a celor de la Deportivo la Coruña de la începutul anilor 2000. Înainte de a deveni un atacant temut de orice fundaş, uruguaianul a trebuit să muncească pentru a îşi întreţine familia. După moartea tatălui său, cînd el avea 18 ani, Pandiani s-a angajat imediat. Mai întîi a fost curier pe motocicletă, ulterior a lucrat ca gunoier şi ca pictor.

Şi în Liga 1 au fost fotbalişti care au fost nevoiţi să lucreze înainte de a deveni profesionişti.

Argentinianul Emanuel Culio, transferat în 2007 de CFR Cluj, lucra în 2000 ca zidar, alături de tatăl său şi cîştiga 60 de euro pe lună. Ulterior, mijlocaşul a ajuns la Galatasaray, iar acum evoluează în Emiratele Arabe Unite, la Al Wasl.

Nici fostul căpitan a celor de la CFR Cluj, Gabriel Mureşan nu a fost doar fotbalist. După ce a jucat pînă la 19 ani la mai multe echipe de juniori, Mureşan a plecat în Germania, unde erau deja fratele şi tatăl său. Acolo, mijlocaşul a uitat de fotbal şi s-a angajat într-un parc de distracţii.  „Montam şi demontam caruselul. Îl demontam în patru ore şi-l montam într-o zi şi jumătate. În timpul iernii, vindeam vin fiert şi suc în căbănuţe de lemn”. Venit într-o vacanţă în România, Mureşan a început să joace fotbal la Sighişoara şi ulterior a dat probe la Gloria Bistriţa, unde a fost remarcat de antrenorul Remus Vlad. De la Gloria, Mureşan s-a transferat la CFR Cluj unde a devenit căpitan şi a cîştigat 7 trofee.