News

Povestea Irynei, scriitoarea din Ucraina care a murit alături de soţul său apărând Kievul cu arma în mână. Femeia lasă în urmă 5 copii

O scriitoare din Ucraina nu s-a temut nicio clipă să lupte pentru țara ei. Povestea Irynei, femeia care a murit alături de soţul său apărând Kievul cu arma în mână, impresionează o lume întreagă.
28.02.2022 | 11:59
Povestea Irynei scriitoarea din Ucraina care a murit alaturi de sotul sau aparand Kievul cu arma in mana Femeia lasa in urma 5 copii
ADVERTISEMENT

O nouă poveste impresionantă cu final tragic vine de pe frontul războiului din Ucraina. O scriitoare, mamă a 5 copii, și soțul ei, au murit în prima zi a invaziei ruse. Cei doi s-au stins în timp ce luptau pentru apărarea Capitalei Kiev.

O scriitoare din Ucraina, mamă a 5 copii, a murit alături de soţul său apărând Kievul cu arma în mână

Iryna Tsvila era o scriitoare cunoscută și o veterană de război. Aceasta făcea parte din cadrul Brigăzii de reacție rapidă a Gărzii Naționale Ucrainene.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost ucisă în prima zi a invaziei Rusiei, în atacurile lansate asupra capitalei Ucrainei, Kiev.

Informația despre decesul scriitoarei a fost dată publicității pe Facebook de fostul președinte al Dumei, Oleg Tiagnibok. Alături de Iryna, în luptele cu forțele ruse și-a pierdut viața și soțul ei, Dmytro.

ADVERTISEMENT

Decesul Irynei a fost semnalat ulterior și de jurnalista de la The Kyiv Independent, Illia Ponomarenko.

”Iryna Tsvila de la Brigada de Reacție Rapidă a Gărzii Naționale a Ucrainei a murit în luptă, într-un atac blindat rusesc în apropiere de Kiev”, a scris aceasta pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Povestea Irynei. A luptat și pe frontul din Donbas

Presa internațională informează că Iryna Tsvila, în vârstă de 52 de ani, era un militar cu experiență. În trecut, aceasta a luptat ca voluntar în Donbas.

”Prietena mea Iryna Tsvila a murit astăzi. Persoană incredibil de curajoasă și bună. A trecut prin războiul din Donbas ca voluntar.

ADVERTISEMENT

S-a alăturat apărării teritoriale. Recent, am publicat cartea ”Voci de război. Poveștile Veteranilor”, cu ea printre autori. Ea a scris despre grădina ei de trandafiri. Să nu uităm acest zâmbet”, a scris, pe rețelele de socializare, Volodymyr Yermolenko, un prieten.

În ziua în care Ucraina a fost invadată de Rusia, Iryna și-a îmbrăcat din nou uniforma armatei pentru a-și apăra țara.

Femeia dorea să se asigure că toții copiii și nepoții ei pot crește în siguranță în Ucraina. Din nefericire, Iryna a fost ucisă în timp ce respingea un atac blindat rusesc în afara Kievului.

Opera News scrie că Iryna Tsvila a trimis un mesaj înainte de a murit. Ultima ei postare pe rețelele de socializare a fost ”Cine vrea să ajute la întărirea apărării Kievului?”

ADVERTISEMENT