Life

Povestea Loredanei, șoferița de TIR care este adesea judecată de bărbați: “Când încep să conduc își schimbă rapid părerea”

Povestea Loredanei, șoferița de TIR stabilită în Marea Britanie care este adesea judecată de bărbați pentru meseria ei.
26.09.2022 | 23:55
Povestea Loredanei soferita de TIR care este adesea judecata de barbati Cand incep sa conduc isi schimba rapid parerea
Povestea Loredanei, șoferița de TIR care este adesea judecată de bărbați. Sursa foto: Facebook, Daily Star/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea Loredanei, șoferița de TIR din Marea Britanie care este adesea judecată de bărbați pentru meseria ei, ar putea inspira alte femei. Tânăra iubește ceea ce face, chiar dacă lucrează într-un domeniu în care predomină bărbații. Mulți dintre aceștia au prejudecăți.

Povestea Loredanei, șoferița de TIR care este adesea judecată de bărbați

Născută în Vulcan, Hunedoara, Loredana (28 de ani) a ales să se angajeze într-un domeniu pentru care nu multe tinere optează.

ADVERTISEMENT

Loredana are un aspect fizic de invidiat, fiind o persoană foarte inteligentă, și lucrează ca șoferiță de TIR de cinci ani.

Deși se pricepe foarte bine la șofat și îi place meseria ei, Loredanei nu i-a fost ușor. Blondina se confruntă cu prejudecăți doar pentru că este femeie și conduce un autoturism de mare tonaj.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Loredana este adesea ironizată de colegii ei de sex masculin, care consideră că o femeie ca ea nu are ce căuta la volanul unui camion.

Cu toate acestea, tânăra reușește să-i pună la punct pe cei care o judecă. Bărbații nu mai au nimic de comentat atunci când văd cât se bine se descurcă Loredana la volan.

ADVERTISEMENT

“Deși îmi fac meseria cu responsabilitate, există șoferi de camion bărbați care mă judecă pentru felul în care arăt și pentru faptul că sunt femeie.

Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat.

ADVERTISEMENT

Când urc în cabină și încep să conduc, ei văd imediat de ce anume sunt în stare și își schimbă rapid părerea despre mine.

Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilitățile, pentru a nu fi judecată pentru slujba mea.”, a declarat Loredana pentru Daily Star.

Tânăra este stabilită în localitatea Daventry, Northamptonshire (East Midlands).

De ce a ales Loredana să devină șofer de TIR

Loredana a dezvăluit de unde vine pasiunea ei pentru această meserie. Bunicul ei a fost șofer de TIR în România, iar ea și-a petrecut copilăria alături de el.

Bunicul i-a fost ca un model Loredanei, așa că a ales să practice și ea aceeași meserie. A fost interesată de un astfel de job încă de când era mică.

“Bunicul meu a fost șofer de TIR în România și el este inspirația mea. Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei alături de el.”, a explicat ea pentru publicația menționată.

Prietenii din România o admiră și nu ezită să-i lase comentarii pozitive atunci când postează imagini cu TIR-ul.

“Te admir foarte mult pt curajul tau… felicitări! Sa conduci un TIR, nu-i o joacă! Doamne ajută!”, i-a scris cineva blondinei.

Cu toate că este o mare responsabilitate, Loredana își iubește foarte mult meseria.

“Este o responsabilitate enormă, dar pentru mine este cea mai frumoasă meserie.”, a scris tânăra pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT