Fotbal international

Povestea lui Adrian, omul care a adus Supercupa Europei pentru Liverpool. Acum 9 zile era liber de contract! “E Rocky al nostru!”

15.08.2019 | 09:47
Povestea lui Adrian omul care a adus Supercupa Europei pentru Liverpool Acum 9 zile era liber de contract E Rocky al nostru

Portarul spaniol Adrian este în acest moment eroul cormoranilor, omul care a adus Supercupa Europei pentru Liverpool, după meciul mult mai echilibrat decât s-a crezut jucat 120 de minute în compania lui Chelsea. Londonezii au dat la lada cu amintiri urâte debutul de coșmar din Premier League, acel 0-4 de pe Old Trafford, în fața lui Manchester United, în prima etapă a noului sezon și au fost egalii, din toate punctele de vedere, ai campionilor Europei, dar s-au predat la loviturile de departajare.

Povestea lui Adrian, omul care a adus Supercupa Europei lui Liverpool: de la liber de contract la statutul de erou, în numai 9 zile

Adrian era în urmă cu nici două săptămâni, gata să înceapă al șaptelea sezon consecutiv cu West Ham United când zeița Fortuna l-a ales să îi bată la ușă, la 32 de ani. În câteva zile transferul la Liverpool devenise realitate, însă era clar că rolul său era legat de banca de rezerve, pentru că nu avea cum să treacă înaintea brazilianului Alisson Becker, cel adus cu 75 de milioane de euro vara trecută de la Roma.

Însă Alisson s-a accidentat stupid, în primul meci de campionat, cu Norwich și va lipsi cel puțin opt săptămâni. Așa s-a trezit băiatul din Sevilla, cu un singur sezon jucat în La Liga, la Betis Sevilla, dar cu al șaptelea în cel mai puternic campionat din lume. La Liverpool a venit liber de contract, după ce dinspre West Ham nu a primit ofertă de prelungire, fiind preferat polonezul Lukasz Fabianski.

  • pe 4 august 2019 era liber de contract, după ce West Ham l-a pus pe liber
  • pe 5 august 2019 a semnat cu Liverpool
  • pe 9 august 2019 bifează primele minute în “roşu”, după ce Alisson s-a accidentat în meciul cu Norwich
  • pe 14 august 2019 e la primul meci ca titular pentru Liverpool, contra lui Chelsea, în Supercupa Europei. Are câteva intervenţii de excepţie şi apără penaltyul decisiv la loviturile de departajare, care aduce trofeul în vitrina “cormoranilor”

 

Protejatul Sfântului Arhanghel Mihail

Până la vârsta de zece ani Adrian San Miguel del Castillo, pe numele său complet a jucat ca atacant, dar faptul că în timpul unui antrenament al echipei CD Altair. unde evolua el, portarul s-a accidentat a intrat între buturi și nu a mai ieșit de acolo. Spaniolul nu a fost un jucător răsfățat de trofee în carieră, acesta fiind primul. Germanul Jurgen Klopp i-a strigat din răsputeri numele, după ce a oprit lovitura de departajare a lui Abraham și a pornit ca din pușcă spre portarul care îi aducea un nou trofeu chiar la meciul 800 al carierei.

Adrian acum două săptămâni nu avea echipă. Acum a adus Supercupa Europei lui Liverpool

Pentru antrenorul lui Liverpool Adrian este întruchiparea celebrului personaj din seria lui Sylvester Stallone, Rocky: “Adrian este Rocky al nostru, ca după acel meci din a doua serie, cu Apollo Creed”. Dar Adrian nu este la primele sale isprăvi. Pe 13 ianuarie 2015 a calificat pe West Ham la rejucarea turului 3 din Cupa Angliei în fața lui Everton la lovituri de departajare. A parat execuția lui Naismith, după care a executat el și a marcat, deși era prima dată în viață când făcea așa ceva.

Și-a aruncat mănușile în meciul cu Everton

Atât de sigur a fost că va marca și că omologul său de la Everton, care a urmat, Joel, va rata (a tras în bară), încât la momentul execuției sale și-a aruncat mănușile pe gazon și nu le-a mai luat deși Joel urma să bată pentru Everton! Iar în 2016 avea să înscrie un gol din acțiune, absolut antologic, e drept, într-un meci fără miză, la retragerea lui Mark Noble, după ce a driblat jumătate din echipa adversă din propria jumătate!

  • 3,5 milioane de euro este cota portarului de 32 de ani al lui Liverpool, conform transfermarkt.com
  • 160.000 lire este salariul lunar al lui Adrian, cu 120.000 lire mai mic decât al fostei “rezerve” de pe Anfield, Mignolet
Tags: