Fotbal international

Povestea lui Aleksandar Mitrovic, atacantul Serbiei: „Tata mi-a spus că voi fi un criminal”

11.09.2018 | 00:25
Povestea lui Aleksandar Mitrovic atacantul Serbiei Tata mia spus ca voi fi un criminal
ADVERTISEMENT

Aleksandar Mitrovic (23 ani), atacantul de 1,89 metri din naționala Serbiei care ne-a marcat două goluri, are o poveste extrem de interesantă.

Mitrovic a fost menajat cu Lituania tocmai pentru a fi proaspăt împotriva României. Atacantul are un start de sezon formidabil în Premier League, marcând patru goluri în primele patru etape pentru Fulham, club ce l-a transferat în această vară cu peste 20 de milioane de euro de la Newcastle. L-a confirmat și împotriva României. La primul gol din minutul 26, Mitrovic s-a bătut cu toți fundașii noștri și a reușit să introducă mingea în plasă chiar dacă era căzut la pământ, iar la golul din minutul 63 a avut o execuție superbă.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Aleksandar Mitrovic, atacantul Serbiei

Povestea lui Aleksandar Mitrovic este doar în alb și negru, culorile pe care le-a iubit de mic copil. S-a apucat de fotbal în 2005, la vârsta de 11 ani, semnând cu clubul său favorit: Partizan Belgrad. Întâmplarea face ca alte trei cluburi din cariera lui să aibă culorile de bază tot alb și negru: Teleoptik, Newcastle și, acum, Fulham.

„E incredibil că am ajuns să joc fotbal în Anglia. Sper că voi rămâne aici pentru următorii 10-15 ani. Asta e calea Serbiei. Așa abordăm noi lucrurile, în special în sport. Suntem o țară mică, dar, dacă ne dorim ceva, vom lupta pentru acea cauză. Face parte din istoria acestei țări, e mentalitatea noastră.

ADVERTISEMENT

Sunt agresiv pe teren, dar în afara lui sunt un familist convins. Când intru pe teren, ceva se schimbă. Chiar și când pierd în fața fratelui meu la FIFA devin foarte nervos. Îmi vine să-l lovesc când pierd. E ceva în mine când vine vorba despre fotbal. Vreau doar să câștig. Asta mi-am dorit din primii ani” – s-a destăinuit Mitrovic presei din Insulă.

„Tata mi-a spus că voi fi un criminal”

Energia sa peste măsură i-a creat mari probleme în copilărie, Aleksandar fiind un tip care intra deseori în altercații de stradă: „Tata mi-a spus că voi fi un criminal sau un kickboxer dacă renunț la fotbal. Nu știu ce aș fi făcut dacă aș fi renunțat. Probabil că m-aș fi apucat de box ca să-mi consum adrenalina. Aveam foarte multă energie când eram mic”

ADVERTISEMENT

La doar 23 de ani, Mitrovic a strâns deja 42 de selecții la prima reprezentativă a Serbiei, pentru care a marcat 18 goluri. A luat parte și la Cupa Mondială din Rusia, fiind pe teren la toate cele trei jocuri din faza grupelor, reușind să înscrie în eșecul 1-2 cu Elveția, în urma căruia Serbia a fost eliminată de la Mondial.