Alexis Sanchez, ce poveste! Box PE BANI şi cerşetorie!

Unul dintre starurile fotbalului sud-american este chilianul Alexis Sanchez. Atacantul proaspăt transferat de Arsenal de la Barcelona pentru 40 de milioane de euro nu a avut mereu o viaţă uşoară...
30.07.2014 | 17:22
Alexis Sanchez ce poveste Box PE BANI si cersetorie

Unul dintre starurile fotbalului sud-american este chilianul Alexis Sanchez. Atacantul proaspăt transferat de Arsenal de la Barcelona pentru 40 de milioane de euro nu a avut mereu o viaţă uşoară şi lipsită de griji.

Fratele fotbalistului chilian, Humberto Sanchez a povestit pentru The Sun că el şi Alexis au fost nevoiţi să aducă bani în casă încă de la vîrsta de 6 ani şi să facă acrobaţii pe străzi pentru a aduna bani de mîncare:

“Alexis nu avea nimic cînd era mic. A trebuit să adune el tot ce are. Am fost cei mai săraci dintre săraci. A spălat maşini pentru cîţiva bănuţi sau ar fi făcut cîteva acrobaţii pe stradă pentru două monede de la trecători. A fost ca un mic gimnast, făcînd acrobaţii pe străzi. 

Vecinii i-au dat cîteva monezi ca să se distreze. Cîteodată, el era aşa de înfometat, încît bătea la uşa vecinilor şi le cerea pîine. Tot timpul primea. Oamenii din cartierul nostru aveau grijă unii de alţii. A fost o viaţă grea. Nu e unul dintre jucătorii crescuţi în puf de care ştiţi”, a declarat Humberto.

1330534017339

Sărăcia l-a ambiţionat cel mai tare

Alexis a crescut în aceeaşi casă cu surorile sale, Marjorie, Tamara şi cu fratele său, Humberto. Tatăl lui era miner şi i-a părăsit cînd Alexis era încă mic şi mama sa e cea care a avut grijă de copii cu ajutor de la soţul surorii sale:

“Sărăcia l-a făcut să fie aşa de înfometat de succes pe teren. Ştie cît de norocos este şi nu va uita niciodată de unde vine. Dacă nu era fotbalist lucra în mină”, a declarat Humberto.

Norocul i-a surîs însă tînărului Alexis care a fost văzut de antrenorul Alberto Toledo, care activa la acea vreme la Şcoala de fotbal, Club Arauco. A fost luat de antrenor chiar dacă nu a putut să plătească taxa la club, pe motiv că era un copil extrem de talentat:

“A fost un copil talentat, fără doar şi poate. Viteză, forţă, un şut bun şi creier de fotbalist. Am vorbit cu mama sa şi am convins-o să îl lase să se antreneze la şcoală. Nu au putut să îşi permită  taxa de 1000 de pesos lunar. A fost atît de bun încît pentru el am făcut o excepţie cu taxa. Nu a avut nicio pereche de ghete, dar după ce l-a văzut cum joacă, primarul i-a dat prima pereche. S-a citit entuziasmul pe faţa lui”, a rememorat Humberto.

alexis1231

Ascensiune rapidă în fotbalul mondial

Alexis Sanchez a continuat drumul spre elita fotbalului mondial cu transferul său la Cobreloa, apoi a plecat la River Plate. După experienţa din Argentina, Udinesse l-a transferat pe chilian, care a plecat apoi la Barcelona. Un vis a devenit realitate.

Alexis_Sánchez

Sanchez nu a uitat de unde a plecat. Crăciunul trecut el s-a întors în localitatea natală şi le-a oferit dulciuri şi tricouri de fotbal pentru copii. De asemenea, el a făcut o donaţie de 200.000 de euro pentru a restaura 5 terenuri de fotbal pentru copii.

Acum, Alexis începe o nouă aventură la Arsenal, loc în care poate să scrie istorie şi să devină erou. Fotbalul l-a salvat pe Alexis şi i-a oferit o viaţă mai bună. Iar cînd intră pe teren, arată fotbalului toată recunoştinţa. 

Alexis-Sanchez-2

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!