Fotbal intern

Povestea lui Andrei Chindriș, fundașul dorit de Becali la FCSB. A plecat la 5 ani cu părinții în Spania, a fost refuzat de CFR Cluj și a crescut alături de Moruțan la U Cluj

02.11.2019 | 12:13
Povestea lui Andrei Chindris fundasul dorit de Becali la FCSB A plecat la 5 ani cu parintii in Spania a fost refuzat de CFR Cluj si a crescut alaturi de Morutan la U Cluj
Povestea lui Andrei Chindriș, fundașul dorit de Becali la FCSB (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Andrei Chindriș, fundașul de 20 de ani al celor de la FC Botoșani, poate deveni una dintre figurile importante ale perioadei de transferuri din iarnă. Gigi Becali a anunțat că proaspătul internațional de tineret e o variantă pentru FCSB, informație dezvăluită de FANATIK. “L-am văzut jucând o dată, e suficient, n-am nevoie de șapte meciuri să mă conving. E puternic și tânăr”, l-a caracterizat Becali, care a adăugat că-l vede o soluție bună pentru a-l înlocui pe sârbul Bogdan Planic.

Andrei Chindriş, fundaşul dorit de Becali la FCSB, a început fotbalul în Spania

Andrei Chindriş a profitat de regula care impune jucători Under 21 la echipele din Casa Pariurilor Liga 1. A devenit în acest sezon unul dintre oamenii de bază ai Botoșaniului, cu 12 prezențe în primul unsprezece. Mai mult, a ajuns un om important și în reprezentativa de tineret, sub comanda lui Rădoi. Pentru a nu-i frâna ascensiunea, Botoșaniul l-a cedat în vară pe Burcă la CFR ca să-i deschidă lui Chindriș drumul spre prima echipă. Burcă s-a impus la Cluj, Andrei în Moldova, la Botoșani.

ADVERTISEMENT

Chindriș e clujean, însă a plecat la cinci ani în Spania cu părinții lui care s-au angajat la o fermă lângă Huesca. “De ce au plecat milioane de români? Așa și părinții mei, încercau să ne ofere mie și celor doi frați ai mei o viață mai bună. Eram foarte mic, nu eram conștient că are loc o schimbare majoră în viețile noastre. După câteva luni vorbeam deja spaniola la fel de bine ca ei”, povestește Chindriș. Fundașul a început imediat fotbalul în Spania. Nu era ceva foarte serios, părinții plăteau pentru ca puștiul să facă două antrenamente pe săptămână la un club de juniori din zonă. “O vedeau ca pe o activitate extra-școlară. Și așa eu cu fratele meu băteam toată ziua mingea”, își amintește tânărul fundaş al lui FC Botoşani.

A fost refuzat de CFR Cluj şi a ajuns la U Cluj

După opt ani în Spania, familia Chindriș a decis să se întoarcă acasă, la Cluj. “De data asta a fost un șoc pentru mine. Aveam 13 ani, un an până la liceu, și era o schimbare importantă pentru mine. Fiind o fire descurcăreață, n-am stat să mă plâng. Mi-am zis să încerc să merg mai departe cu fotbalul”. Andrei a susținut probe de joc la rivalele CFR și Universitatea. ”Vișiniii” l-au refuzat, după un singur antrenament, ”studenții” i-au oferit șansa de care puștiul a profitat din plin.

ADVERTISEMENT

“Pe mine m-au impresionat calitățile lui fizice. Era înalt pentru vârsta lui, avea și număr mare la picior. E o poveste interesantă despre cum a ajuns el la lotul național. L-am trimis la o selecție zonală, alături de Moruțan sau Dulca. Andrei nu a fost în apele lui în acea zi și nu a confirmat. Am insistat pe lângă reprezentantul zonal să-i mai ofere o șansă, pentru că eram convins că are potențial. L-a primit și a fost unul dintre cei mai buni la următoare acțiune. De aici, au urmat repetate convocări la loturile de juniori ale României”, a povestit Septimiu Ormenișan, antrenorul lui Chindriș de la juniorii lui ”U”.

Povestea lui Andrei Chindriș, fundașul dorit de Becali la FCSB
Povestea lui Andrei Chindriș, fundașul dorit de Becali la FCSB

“U Cluj mi-a intrat în suflet. Am fost şi fan al echipei, din peluză”

Stoperul a evoluat la ”U” timp de patru ani. “Clubul ăsta mi-a intrat în suflet și a rămas acolo. A fost suficient să ajung în galerie la meciuri. Am învățat toate cântecele. Am și jucat pentru juniorii lui ”U”, am și fost fan al echipei, din peluză”, spune Andrei. În vara lui 2016 a dat probe pentru Viitorul și Botoșani. Moldovenii l-au transferat și l-au împrumut succesiv la Clinceni și la Miroslava (2017-2018).

ADVERTISEMENT

“La Miroslava n-au fost condiții grozave nici măcar pentru Liga a doua. Mental, am avut o cădere, dar m-a și călit povestea asta. Până la urmă, cei de la Botoșani m-au ajutat să progresez și să ajung să fiu pregătit să joc în Liga 1”, crede Chindriș. Andrei a făcut parte din lotul moldovenilor și în sezonul trecut, când a debutat la Liga 1, pentru ca din această vară să se impună ca titular. “E și această regulă care avantajează jucătorii tineri. Și datorită ei au apărut rezultatele la tineret”, spune Andrei. Fundașul nu se gândește la un transfer la FCSB. “Chiar n-aș vrea să discut foarte mult despre asta. Mă gândesc doar să cresc în continuare ca fotbalist și ca persoană. Mă simt foarte bine făcând ceea ce am iubit de mic, fotbalul. M-am antrenat mult ca să ajung aici și mai sunt atâtea de făcut”, a încheiat Chindriș.

Tags: