Sport

Povestea lui Daniel Birligea, eroul lui CFR Cluj în meciul cu Farul: „Am plecat la 12 ani în Italia”

Atacantul lui CFR Cluj, Daniel Birligea, a fost eroul lui CFR Cluj în partida cu Farul Constanța. Primul său gol pentru clujeni a asigurat victoria echipei.
02.05.2022 | 08:51
Povestea lui Daniel Birligea eroul lui CFR Cluj in meciul cu Farul Am plecat la 12 ani in Italia
Daniel Birligea este autorul golului din meciul CFR Cluj - Farul Constanța (1-0). Sursa foto: Instagram/Daniel Birligea
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus duminică pe teren propriu împotriva Farului Constanța cu scorul de 1-0. Victoria clujenilor îi menține în continuare pe primul loc în clasament, cu 51 de puncte, la o distanță de 5 lungimi față de FCSB, care are însă un meci mai puțin disputat.

Cine este Daniel Birligea, autorul golului lui CFR Cluj din meciul cu Farul

Daniel Birligea a marcat primul său gol pentru CFR Cluj, având până acum doar patru apariții în tricoul echipei ardelene. El a fost trimis de Dan Petrescu pe teren în minutul 61, iar cinci minute mai târziu a marcat golul care i-a adus CFR-ului cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

După fluierul de final, jucătorul de 22 de ani s-a arătat bucuros de faptul că primul său gol a venit într-un moment atât de important pentru club.

„Voiam să dau primul meu gol, nu putea să fie un moment mai frumos decât acesta, într-un meci foarte important, în care aveam nevoie de victorie. Sunt foarte fericit că am ajutat echipa”, a declarat Birligea pentru DigiSport.

ADVERTISEMENT

În continuare, atacantul a povestit despre trecutul său în ceea ce privește cariera de fotbal profesionist și cum a ajuns să joace la CFR Cluj.

„Am plecat la 12 ani cu mama și sora în Italia și am început să joc acolo, la o echipă din Palermo. După, m-a cumpărat Palermo.

ADVERTISEMENT

După ce a dat faliment Palermo, m-am dus în a treia ligă din Italia, am jucat doi ani și jumătate acolo, m-au văzut cei de la CFR și mi-au propus să vin aici.

Titlul pentru CFR e foarte important. Suntem pe primul loc, dar nu înseamnă nimic acum. Mai sunt trei meciuri foarte importante”, a mărturisit Daniel Birligea.

ADVERTISEMENT

În prima parte a sezonului curent, jucătorul a evoluat la Teramo, în Italia. În 19 apariții în toate campionatele, Daniel a marcat de cinci ori.

Billel Omrani, declarații în hohote de râs după assist-ul golului lui Daniel Birligea

Billel Omrani a intrat pe teren la începutul celei de a doua reprize. Se pare că Dan Petrescu a făcut o mutare inteligentă, întrucât francezul a creat contextul potrivit pentru ca Daniel Birligea să marcheze cu capul în poarta constănțenilor.

În cadrul interviului de după meci, Omrani a fost întrebat ce i-a spus Dan Petrescu înainte să-l introducă în meci. Atacantul de 28 de ani a izbunic în râs, neputând reproduce în direct vorbele antrenorului său.

„Dacă vă zic ce mi-a zis… Dar… (n.r. – nu pot să spun). Asta e între eu și Mister. M-a motivat cum el știe să mă motiveze, eu am dat totul și Dani a dat gol; e cel mai important că am câștigat acum. Până la final, trebuie să câștigăm toate meciurile.

„Victoria asta a fost foarte importantă pentru noi. Acum va fi greu la Argeș. Toate echipele care joacă cu CFR își dau viața”, a declarat Omrani.

Billel Omrani a făcut duminică cea de-a 28-a apariție pentru CFR Cluj în acest sezon, în Casa Pariurilor Liga 1, marcând cinci goluri și nouă pase decisive.

ADVERTISEMENT