Fotbal intern

Povestea lui Ionuț Panțîru, fundașul dorit de Gigi Becali la FCSB: “E un băiat credincios, modest, de la țară!”

30.12.2018 | 21:34
Povestea lui Ionut Pantiru fundasul dorit de Gigi Becali la FCSB E un baiat credincios modest de la tara

Perioada de mercato din această iarnă este una agitată pentru formația roș-albastră. Venirea lui Mihai Teja pe banca echipei a schimbat puțin strategia de transferuri. Patronul are însă câteva nume pe care vrea să le aducă la echipă. FANATIK vă prezintă povestea lui Ionuț Panțîru, fundașul dorit de Gigi Becali la FCSB!

Ajuns la 22 de ani, fostul internațional de tineret, acum la Poli Iași, poate face marele pas în cariera sa de fotbalist. Ce spune despre tânărul jucător  fostul său antrenor din perioada junioratului, Andrei Marian, de la LPS Iași.

Povestea lui Ionuț Panțîru, fundașul dorit de Gigi Becali la FCSB: “Provine dintr-o familie cu mari probleme”

Viața nu a fost foarte darnică pentru Ionuț Panțîru în anii copilăriei. Azi fotbalist în Liga 1 Betano, Panțîru a trebuit să îndure condiții aprige din cauza neajunsurilor financiare ale familiei sale. Povestea fundașului dorit de Gigi Becali la FCSB este spusă de antrenorul care i-a ghidat junioratul, Andrei Marian, de la LPS Iași.

L-am avut din clasa a 7-a. Și-a depășit condiția, părinții lui sunt din mediul rural, cu mari probleme sociale. Familia a avut posibilități foarte reduse. Este un copil plin de calități fizice, de mic a vrut să își depășească condiția. Și-a dat seama că singura lui șansă să scape de viața nenorocită este fotbalul.

Ionuț Panțîru Dennis Man
Ionuț Panțîru și Dennis Man ar putea fi colegi la FCSB. În meciul direct, cei doi au avut câteva dueluri extrem de tari pentru balon

La Steaua nu are voie să facă prea multe greșeli pentru că știe că îi taie capul. El trebuie să se maturizeze un pic. El este ok pentru vârsta lui din acest punct de vedere, dar se poate și mai bine. Este între primii trei fundași din țară. E un fel de Latovlevici, are capacitate mare de efort. Dacă își îmbunătățește jocul pe fază de apărare poate să ajungă foarte sus.

Dacă Steaua îi oferă meciuri, poate să crească. Dacă îl ia doar să fie acolo, la număr, nu e în regulă. La FCSB sunt lupi. Nu te așteaptă nimeni. Intri și confirmi, bine. Dacă nu, la revedere”, dezvăluie tehnicianul pentru FANATIK.

Gică Hagi a pus ochii pe el și l-a luat un an la Academie: “Sunt convins că regretă că nu l-a păstrat!”

Ascensiunea lui Ionuț Panțîru a fost simțită, întrucâtva, de Gică Hagi. Acesta l-a văzut într-o finală de juniori, între LPS Iași și Viitorul Constanța, și a făcut tot posibilul pentru a-l aduce la Academie. Hagi a discutat personal cu cei de la Iași pentru împrumutul lui Panțîru pentru un sezon. Apoi, “Regele” a decis să nu îl păstreze, considerând că mai are un fotbalist de același profil pe postul de apărător lateral stânga.

A fost un an la Academia Hagi, după finala din 2013. Am pierdut cu 3-1, dar mijlocul lor era format din Nedelcu, Răzvan Marin și Cicâldău. Omul meciului a fost Cristi Manea. Hagi a vorbit direct cu mine după meci și l-a vrut pe el și pe un mijlocaș ofensiv. Mi-a spus că îi dorește un an împrumut și apoi, dacă vor confirma, îi ia definitiv. Nu i-a mai luat. Despre Panțîru a zis că mai are un băiat cu același profil. Acum sunt convins că regretă”, își amintește profesorul Andrei Marian.

Ionuț Panțîru Florin Tănase
Ionuț Panțîru are o viteză foarte bună, fiind capabil să îi facă față în sprint unui fotbalist extrem de rapid precum Florin Tănase de la FCSB

Hagi nu l-a păstrat la echipa sa, dar puștiul nu a dezarmat. A tras tare pentru a demonstra că are valoare și a ajuns să joace în Liga 1. Acum, el este aproape de transferul carierei, la FCSB! “Nouă din zece jucători pică după un astfel de episod. El nu a picat și a ajuns în Liga 1. E un caracter puternic. Sper să nu se timoreze la FCSB! Poți să știi însă? E un băiat foarte credincios, modest, simplu, cu o evoluție de la țară la oraș. El nu trebuie să se gândească acum că dă lovitura vieții, ci că Steaua e o altă rampă de lansare pentru el! Sunt convins că va reuși”, a încheiat antrenorul despre fostul său elev.

450 de mii de euro este cota lui Ionuț Panțîru pe transfermarkt