Fotbal intern

Povestea lui Iulian Cristea, primul transfer făcut de FCSB. “Nu bea şi nu fumează. A fost într-o situaţie grea!”

13.12.2018 | 19:15

Gigi Becali a anunţat că Iulian Cristea va ajunge la FCSB, iar Cristi Dulca, antrenorul care l-a pregătit la Gaz Metan Mediaş, a dezvăluit povestea de viaţă a fundaşului central pe care vicecampioana României doreşte să plătească 100.000 de euro.

Noua achiziţie a FCSB-ului nu a avut o copilărie uşoară, iar părinţii săi au fost nevoiţi să se sacrifice ca tânărul fotbalist să îşi îndeplinească visul. Cristi Dulca susţine că fundaşul central care în acest momente se află sub contract cu Gaz Metan Mediaş nu bea, nu fumează şi este primul la antrenamente. Mai mult, antrenorul este sigur că Iulian Cristea se va impune la vicecampioana României.

Cristi Dulca a dezvăluit povestea de viaţă a lui Iulian Cristea, primul transfer al FCSB-ului

“Provine dintr-o familie nu foarte bogată, dar sunt oameni muncitori şi la locul lor. Din ce ştiu, mama şi tatăl lui au muncit în străinătate Au fost într-o situaţie destul de grea, tatăl lui parcă a muncit prin Germania, în construcţii sau ca şofer, nu mai ştiu exact. Cei din familie l-au susţinut tot timpul. După ce am plecat eu de la Mediaş, a avut şi un moment mai greu, nu prea mai juca, nu mai prindea lotul şi maică-sa îmi spunea că vrea să îl ducă de acolo. I-am spus ca să îl lase acolo, că va avea şansa lui şi va juca. Până la urmă a rămas şi uite că a făcut bine. 

El e un băiat muncitor, ambiţios, foarte serios, mi-a plăcut întotdeauna partea asta a lui din afara fotbalului. E un caracter foarte bun. Când spun serios, adică nu bea, nu fumează şi îşi vede de antrenamente, nu are ca stil de viaţă statul prin baruri sau cluburi. Cred că s-a şi căsătorit recent, parcă anul trecut. El a crescut la Gaz Metan, acum a prins şi o conjunctură bună, un lot bun, stabilitate… Eu l-am promovat ca mijlocaş defensiv, închizător, dar acum joacă foarte bine fundaş central. E bine că poate să joace două posturi, e foarte important. Are calităţi fizice bune, are peste 1.80m înălţime, e puternic, nu se fereşte de contactele fizice, lucru mai rar în România, are joc bun de cap, a dat şi câteva goluri. Un defect ar fi experienţa, dar l-a ajutat mult că a jucat titular la Mediaş în ultimul sezon”, a spus Cristi Dulca pentru sport.ro.

Momentul în care Iulian Cristea a cerut-o de soţie pe Raluca Maria Corburean

Cristi Dulca, mesaj pentru Iulian Cristea: “Asta e meseria lui şi trebuie să o respecte!”

“O trecere la FCSB vine cu o presiune mai mare, dar trebuie să îşi asume lucrul acesta când face pasul către o echipă cu pretenţii mari. Acolo sunt cu totul alte cerinţe, dar el trebuie să ştie clar unde merge şi ce trebuie să facă. La FCSB eşti în joc de glezne tot timpul, nu te mai aşteaptă nimeni să creşti, eşti considerat o certitudine şi trebuie să îţi demonstrezi valoarea. Clubul şi Becali investesc în tine şi nu au răbdare ca să te lase prea mult să te acomodezi.

Eu îi dau exact aceleaşi sfaturi pe care i le dau fiului meu: să fie serios, să aibă în continuare o viaţă extrasportivă ordonată, să muncească oricât de mult e nevoie. O astfel de şansă poate să apară doar o dată în viaţă, a doua oară nu se ştie dacă mai apare. Înseamnă că are valoare, dacă îl vrea FCSB şi trebuie să muncească în continuare. E profesionist, asta e meseria lui şi trebuie să o respecte. Nu trebuie să ajungă acolo şi să se complacă, să se mulţumească cu banii de acolo, greul abia acolo începe. Dacă e serios acum cum îl ştiu eu, nu va avea probleme la FCSB”, a spus Cristi Dulca pentru sursa citată mai sus.