News

Povestea lui Matei, băiatul erou din Sibiu care și-a salvat de la înec cel mai bun prieten. ”Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”

Matei este erou la doar 14 ani, după ce și-a salvat de la înec cel mai bun prieten. Fără să stea pe gânduri, Matei a sărit după prietenul său, deși avea mâna ruptă.
17.06.2024 | 07:11
Povestea lui Matei baiatul erou din Sibiu care sia salvat de la inec cel mai bun prieten Miam dat ghipsul jos si am sarit
Povestea lui Matei, băiatul erou din Sibiu care și-a salvat de la înec cel mai bun prieten. ”Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”
ADVERTISEMENT

Matei și-a pus așadar viața în pericol pentru a-și salva cel mai bun prieten de la moarte. A sărit într-o baltă adâncă, în Sibiu, după prietenul său, după ce acesta se aruncase în apă să recupereze ”o jucărie”. Matei recunoaște că adrenalina i-a fost de folos în acel moment, pentru că nu a mai stat pe gânduri și a devenit erou fără voia sa.

Povestea lui Matei, băiatul erou din Sibiu care și-a salvat de la înec cel mai bun prieten

“Adrenalină, emoţie, îmi bătea foarte tare inima. Prima dată m-am gândit că trebuie să îl ajut. Mi-am dat ghipsul jos şi am sărit după el”, povesteşte băiatul, conform Observatornews.ro. Matei Căbunea își aduce aminte acele momente ca și cum s-au întâmplat acum: ”A luat două, trei guri de apă. Încerca să se zbată, să nu se ducă la fund”.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Matei plecase la baltă alături de doi prieteni, ca să se joace cu ”bărcuțe”, în Sibiu. Când una din jucării s-a dus în larg, unul dintre prietenii săi a intrat în apă, însă s-a dus la fund. Matei avea mâna dreaptă ruptă, însă și-a rupt ghipsul și a sărit în apă după copilul dispărut, pe care l-a salvat.

“Am încercat să îl trag foarte tare până mi-a ieşit. Apa a fost rece. A fost destul de greu şi nici nu am ştiut dacă pot să-l aduc înspre mal. L-am tras până a început să atingă pământul şi după a căzut lin cu capul pe pământ şi am aşteptat echipajele”, explică elevul Matei Căbunea, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Cel care a sunat la 112 a fost fratele victimei, care asistase de pe mal la întreaga scenă. Au fost de ajutor și doi jandarmi care, din fericire, se aflau la 100 de metri de locul incidentului. “Unul dintre jandarmi se afla în serviciu la Dispeceratul Unităţii când a auzit pe staţie apelul.

Un tânăr din Sibiu a devenit erou după ce și-a salvat de la înec cel mai bun prieten

Şi-a dat seama că băieţii sunt foarte aproape de el şi împreună cu un coleg au fugit imediat la locul indicat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu. Cei doi tineri au scăpat, însă au ajuns la spital, după această aventură periculoasă.

ADVERTISEMENT

Dacă Matei a suferit un atac de panică, prietenul său intrase în hipotermie din cauza apei reci. Medicii au fost uimiți de gestul lui Matei, tânărul devenit erou la el în localitate. Mama lui Matei nu a fost atât de impresionată și și-a certat copilul pentru că s-a pus în pericol, lucru confirmat de medici.

”A fost un gest de curaj extrem, un gest care trebuie urmat şi trebuie mediatizat, în condiţiile în care copilul a fost şi certat de mama lui.  Răspunsul copilului a fost: Dar ce? Ai fi vrut să îl las să se înece?”, a povestit medicul SMURD Mirela Bădescu. Eroul s-a ales din nou cu mâna în ghips, în timp ce prietenul său a rămas internat la spital.

ADVERTISEMENT

”Acum copilul se află internat în spital şi este în stare stabilă. Şi prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Sibiu. Așadar, poveste cu final fericit în Sibiu.

ADVERTISEMENT
Tags:
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre...
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre socrul ei celebru, după ce s-a despărţit de fiul lui!
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați