Fotbal international

Povestea lui Michael Boateng, primul jucător trimis în închisoare pentru blaturi! Dezvăluiri incredibile despre rețelele de meciuri trucate

20.09.2020 | 14:03
Povestea lui Michael Boateng primul jucator trimis in inchisoare pentru blaturi Dezvaluiri incredibile despre retelele de meciuri trucate
ADVERTISEMENT

Tabloidul Daily Mail a prezentat în ediţia de duminică povestea lui Michael Boateng, primul jucător care a ajuns în spatele gratiilor pentru acuzaţia de trucare de meciuri în scopul obţinerii unor importante avantaje financiare.

Este o tulburătoare confesiune a unui om care astăzi are ca principală ocupaţie educarea tinerelor staruri din Premier League în aşa fel încât niciodată acestea să nu devină vulnerabile la încercările unor indivizi care se ocupă cu aranjarea meciurilor dar şi de a-i proteja să comită erori grave în viaţa privată.

ADVERTISEMENT

Michael Boateng susţine că nu o dată fete dornice să scoată bani frumoşi au dat năvală în camerele jucătorilor, că nu o dată aceştia au sărit cu mult calul la ieşirile într-un club sau un local şi de aceea fotbaliştii devin vulnerabili, cu consecinţe serioase în plan financiar pentru remedierea situaţiei.

Michael Boateng e acum personal trainer pentru tinerii din Premier League

Se află în colaborare cu el o parte dintre jucătorii tineri de talent din noul val, precum Hudson-Odoi, Seesegnon, James sau Rice şi nu doar o dată Boateng i-a însoţit chiar şi în vacanţele de la Marbella sau Ibiza, având rolul de a-i opri când erau gata să se expună unor situaţii delicate.

ADVERTISEMENT

Boateng e un roman viu, deşi nu are decât 28 de ani. Fost junior la Crystal Palace a evoluat majoritatea carierei la cluburi de amatori din ligile inferioare, ultima dată la Whitehawk, dar pentru el fotbalul mai este posibil doar ca spectator sau de privit la TV, pentru că dincolo de pedeapsa cu închisoarea FIFA l-a suspendat pe viaţă din orice activitate care implică fotbal.

A ajuns de două ori la închisoare

Fostul jucător a ajuns de două ori în inchisoare. O dată pentru trucarea de meciuri, iar a dua oară pentru vânzare de droguri. Consideră că tot ce i s-a întâmplat este mult prea mult faţă de ceea ce a comis. Admite că avea 21 de ani când a fost convins să se întâlnească în secret cu doi indivizi care pretindeau că sunt oameni de afaceri, dar care se ocupau cu racolarea jucătorilor pentru meciuri trucate.

ADVERTISEMENT

Aflase deja că poţi câştiga şi aproape suta de mii de euro într-o lună dacă îţi alegi cele mai bune variante de a intra în combinaţii cu cei care se ocupă de astfel de activităţi. Bunăoară dacă iei două cartonaşe galbene în meci şi eşti eliminat te poţi socoti mai bogat cu 9000 de euro.

A recunoscut că l-a atras câştigul uşor

Sume extrem de atractive încasau şi jucătorii care îşi înscriau, ca din greşeală, autogol, încât pentru un fotbalist din ligile inferioare câştigul obţinut nici nu se putea compara cu cei 1000 de euro pe care îi putea avea săptămânal în funcţie de rezultate.

ADVERTISEMENT

Michael Boateng recunoaşte că a fost atras de posibilitatea de a câştiga uşor bani şi a recunoscut acest lucru şi în instanţă, dar susţine că nu a apucat să intre în combinaţie pentru că a şi fost arestat, după ce oamenii care l-au racolat au fost şi ei reţinuţi. Unul dintre cei cu care vorbise era de fapt ofiţer de poliţie sub acoperire, aşa că a fost uşor ca Boateng să fie inculpat.

Recunoaşte imediat când un meci este trucat

Acum regretă enorm că s-a lăsat uşor târât în această poveste şi este şocat de atitudinea celui mai bun prieten din copilărie, care intrase cu el în afacere, dar la proces a negat orice amestec şi a scăpat.

Suferă enorm pentru că nu mai poate juca fotbal şi spune că nu are nici un dubiu asupra faptului că meciurile aranjate sunt la ordinea zilei în ligile inferioare, mai ales acum după ce pandemia de COVID a lovit puternic şi financiar. E suficient să se uite la un meci pentru a-şi da seama dacă lucrurile sunt corecte sau trucate, dacă un jucător e eliminat intenţionat, face penalty sau îşi dă autogol.

 

ADVERTISEMENT