Povestea lui Mickey Rourke în BOX! Legătura cu Lucian Bute şi motivele revenirii la 63 de ani: “Eram distrus şi am avut o şansă!”

Mickey Rourke este un personaj controversat. Actor genial conform multor critici, Rourke a avut o viaţă tumultoasă şi au existat momente de cumpănă care puteau să îi curme existenţa. Alcoolul...
29.11.2014 | 18:20
Povestea lui Mickey Rourke in BOX Legatura cu Lucian Bute si motivele revenirii la 63 de ani Eram distrus si am avut o sansa

Mickey Rourke este un personaj controversat. Actor genial conform multor critici, Rourke a avut o viaţă tumultoasă şi au existat momente de cumpănă care puteau să îi curme existenţa. Alcoolul şi viaţa dezordonată l-au dus de multe ori într-o stare deplorabilă şi puţini mai credeau în revenirea lui pe marile ecrane şi cu atît mai mult în ring. 

Salvarea lui a fost sportul, cum singur spunea în urmă cu cîteva luni cînd se pregătea pentru revenirea în box la 63 de ani. Rourke a revenit cu o victorie reuşind să învingă un adversar cu 34 de ani mai tînăr ca el. Elliot Seymour, un pugilist de 29 de ani a fost învins în knock out în runda a doua.

fjgd

Începuturile în BOX

Mickey Rourke a început boxul amator încă de la 10 ani. El s-a antrenat la un club de box din Miami şi a cîştigat primul meci la vîrsta de 12 ani. A cochetat cu boxul şi chiar a fost sparring partner pentru Luis Rodriguez, campion WBC în anii 70.

175px-Mrourke1973

Uneori, boxul îşi arată şi partea mai puţin frumoasă, în care o lovitură poate curma o carieră sau chiar o viaţă. Mickey Rourke a simţit pe propria piele această senzaţie cînd a suferit o comoţie cerebrală, care l-a făcut să renunţe o perioadă şi să se axeze pe antrenorat. Totuşi, în circuitul amator, Rourke a adunat 27 de victorii şi doar 3 înfrîngeri.

Controversat! “Era dificil să lucrezi cu el, niciodată nu ştiai ce nenorocire poate să facă!” 

Rourke a debutat ca actor la 18 ani cînd avea roluri mai puţin cunoscute. A avut o ascensiune remarcabilă în cariera de actor, totul culminînd cu rolul din Angel Heart în 1987 cînd a fost nominalizat la mai multe premii.

hthf

După acel moment, cariera actoricească a lui Rourke avea să fie în umbrită de viaţa personală dezordonată a actorului. Deciziile proaste, caracterul dificil l-au făcut să fie văzut ca un actor ratat, depăşit de problemele pe care le avea cu alcoolul şi viaţa dezordonată.

A refuzat roluri importante în filme care aveau să facă istorie, cum ar fi “Tăcerea mieilor” sau “Pulp Fiction”. Unul dintre regizori povestea: “Pe acea vreme era dificil să lucrezi cu el, era încăpăţînat şi nu ştiai ce nenorociri poate să facă pe platoul de filmare!”

Boxul profesionist l-a desfigurat

În perioada finalului anilor 80, începutul anilor 90, Mickey Rourke a luat o pauză din actorie şi a revenit la prima dragoste, boxul. De această dată la profesionişti. El a motivat întoarcerea la box: “Simţeam că mă autodistrug dacă continui aşa, nu mai am respect pentru mine ca actor”, declara Rourke în anul 1991.

mhghj

A fost pregătit de actualul antrenor al lui Lucian Bute şi Manny Paquiao, Freddy Roach (FOTO). Avea însă 41 de ani şi specialiştii au spus că e prea bătrîn pentru a se pune cu “greii” din box. Chiar şi el a recunoscut că nu boxează pentru a deveni campion mondial: “Vreau să încerc, măcar cît mai am timp, să îmi testez fizicul şi psihicul”, spunea Rourke.

Manny+Pacquiao+v+Miguel+Cotto+II7ARxGWosPl

Din păcate, cariera de boxer profesionist nu a fost una prolifică, loviturile pe care le încasa în meciuri l-au afectat chiar dacă în cele 8 meciuri, a fost neînvins (6 victorii, 2 remize). A avut nevoie de operaţii estetice pentru a-şi ascunde rănile de pe faţă. Mai tîrziu, titlurile publicaţiilor scriau că e “desfigurat” după ce operaţiile estetice nu au avut efectul dorit.

urliey45ttybwvt2yjmx

S-a întors în cariera de actor şi cel mai mare succes l-a avut în filmul “Wrestlerul” lansat în anul 2008 pentru care a luat “Globul de Aur” şi a fost nominalizat pentru premiul Oscar.

wrest

A revenit după 20 de ani în boxul profesionist

Mickey Rourke a revenit în box după 20 de ani de pauză. Nu a vrut să spună motivele pentru care vrea să mai boxeze la 63 de ani şi a spus doar atît: “Boxul m-a salvat”. 

rourke

Adversarul său a fost unul cu 34 de ani mai tînăr, Elliot Seymour, în vîrstă de 29 de ani nu a rezistat decît o rundă. În a doua repriză a meciului, Rourke l-a trimis de două ori la podea, iar ultima dată Seymour a rămas la podea şi “Wrestlerul” şi-a făcut revenirea în box cu o victorie.

kfkf

Ceea ce surprinde la Mickey Rourke la 63 de ani este fizicul impecabil, avînd în vedere că a trecut de-a lungul timpului prin mai multe transformări spectaculoase.

tt