Fotbal international

Povestea emoţionantă a lui Musa Juwara, eroul Bolognei din victoria cu Inter! A plecat cu barca din Gambia la 14 ani şi a fost adoptat de primul lui antrenor. Video

06.07.2020 | 16:08
Povestea emoţionantă a lui Musa Juwara, eroul Bolognei din victoria cu Inter! A plecat cu barca din Gambia la 14 ani şi a fost adoptat de primul lui antrenor. Video
Povestea lui Musa Juwara, eroul Bolognei din victoria cu Inter Milano! La 14 ani pleca din Gambia cu vaporul și era adoptat de antrenorul său. Video. Sursă foto: theindependent.com.mt
ADVERTISEMENT

Musa Juwara a reușit primul său gol în Serie A, la doar 18 ani, în partida Bologna – Inter Milano, 2-1. El a intrat în minutul 65 pe teren și a reușit să îl învingă pe Samir Handanovic în minutul 74.

Golul marcat de el poate fi începutul unei frumoase cariere în fotbal și a scos la iveală povestea dură din spatele tânărului atacant.

ADVERTISEMENT

În cele ce urmează, FANATIK vă prezintă traseul plin de obstacole pe care Musa Juwara a trebuit să-l parcurgă pentru a-și face loc la o echipă din Serie A.

Povestea dură a lui Musa Juwara, eroul Bolognei din meciul cu Inter Milano

Musa Juwara s-a născut în Gambia, o țară în care sărăcia e pretutindeni și mult prea puțini oameni reușesc să facă față problemelor pe care le au zi de zi, mai ales în privința lipsei de apă potabilă și de mâncare.

ADVERTISEMENT

Tânărul Musa a știut încă de mic, faptul că nu are sorți de izbândă în țara sa și a încercat să se descurce cât se poate de bine în ceea ce știa el să facă, și anume să joace fotbal.

La 14 ani, Musa pleca cu o barcă din Gambia, asumându-și multe riscuri pentru a scăpa de sărăcia din țara sa. Călătoria a fost lungă, acesta a traversat rând pe rând Sahara de Vest, Senegal, Maroc și Tunisia până să ajungă în Italia.

Problemele nu s-au terminat pentru Musa când a ajuns în Italia

Odată ajuns în Italia, Musa Juwara a întâmpinat noi probleme. Avea doar 14 și fiind un minor neînsoțit a fost încadrat în cei 25.000 de copii imigranți lăsați singuri anual în Italia.

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru puștiul Bolognei era mult mai bine decât în țara sa. A fost mutat în regiunea Potenza, la doar două ore și jumătate de sudul orașului Napoli.

Din acel moment lucrurile au început să se îmbunătățească în viața lui Musa.

  • 18 ani a împlinit Musa Juwara pe 26 decembrie

Șansa puștiului

Virtus Avigliano, o formație de amatori de lângă provincia în care trăia, i-a oferit șansa să joace fotbal pentru echipa lor, iar pentru că el era în continuare neînsoțit și minor, Vitantonio Summa, antrenorul clubului, a făcut acte pentru ca el să-i devină tutore legal.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, Musa a putut să se concentreze doar pe fotbal, iar numele său deja răsuna peste tot în regiunea în care juca fotbal.

„Crede în tine și trăiește fiecare zi după voia lui Dumnezeu” – zicala preferată a lui Musa Juwara

Probleme cu Federația Italiană de Fotbal

Forma sa de legalitate pentru a putea performa în fotbalul italian era destul de șubredă, chiar dacă antrenorul său de la juniori a făcut mai multe acte pentru a-i deveni tutore.

Totuși, soarta a fost de partea lui, iar Musa a ajuns la Chievo Verona U19, de unde a fost cumpărat de Bologna în iulie 2019, pentru 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Musa Juwara a marcat 11 goluri și a oferit 5 pase decisive în 16 partide pentru Bologna Primavera, iar în Serie A a reușit să înscrie un gol în cinci meciuri.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Musa Juwara, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri