News

Povestea lui Narcis, băiatul crescut fără părinți care vrea să ajungă medic. Are 10 pe linie și studiază singur

Un tânăr de 18 ani din județul Botoșani, crescut într-un centru de plasament, uimește prin ambiția de care dă dovadă. Povestea lui Narcis este impresionantă: crescut fără părinți, are numai note de 10 și se pregătește să devină medic.
14.10.2021 | 09:12
Povestea lui Narcis baiatul crescut fara parinti care vrea sa ajunga medic Are 10 pe linie si studiaza singur
ADVERTISEMENT

Ambiția pentru învățătură și dorința de a reuși într-un domeniu nu au niciun obstacol pentru unii elevii. Acesta este și cazul fericit al unui băiat din județul Botoșani.

Narcis Valache, un tânăr de 18 din municipiul Dorohoi, nu a avut parte niciodată de căldura unei familii obișnuite. Băiatul a trăit toată viața într-un centru de plasament.

ADVERTISEMENT

Această situație dificilă aparent pentru orice copil nu l-a împiedicat să devină un elev ”de nota 10”, ba dimpotrivă. Elevul are numai note maxime, a participat la numeroase olimpiade şi acum se pregăteşte singur pentru a intra la Medicină.

Povestea de viață impresionantă a lui Narcis, băiatul care a crescut fără părinți și vrea să ajungă medic

În prezent, Narcis este elev în clasa a XII a la Liceul ”Regina Maria” din municipiul Dorohoi, una dintre școlile de top din județ. Tânărul a terminat clasa a XI-a cu 10 pe linie.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât perfecțiunea sub aspectul rezultatelor, Narcis impresionează prin ambiția de care dă dovadă. Colegii și profesorii îl văd ca pe un model de ambiție și un luptător cu suflet mare.

Pentru a ajunge ceea ce este azi, Narcis a avut de parcurs un drum extrem de greu în viață. Nu a știut ce înseamnă să fii așteptat când vii de la școală de o mamă sau de un tată. El admite că acest lucru a fost dificil, însă timpul a vindecat rana.

ADVERTISEMENT

”Cel mai greu moment a fost lipsa afectivităţii părinţilor. A fost greu, mai ales când eram copil. Dar odată cu trecerea timpului, mai ales în anii de liceu am ajuns să nu mai tânjesc după afecţiunea maternă sau paternă. Este foarte important să fii motivat. Cu multă credinţă şi multă motivaţie depăşim orice greutate”, spune Narcis, conform Adevărul.

Toată viața, până la vârsta majoratului, și-a petrecut-o în sistemul de plasament. În ciuda acestui aspect, Narcis nu s-a lăsat niciodată bătut și a demonstrat tuturor că, prin ambiție și voință poți deveni cel mai bun.

ADVERTISEMENT

În acest moment, ținta sa este să ajungă medic. În prag de Bacalaureat, Narcis nu s-a pregătiti niciodată cu un profesor în particular şi munceşte singur pentru a intra cu bursă, la Medicină.

Cartea și învățătura, cei mai buni ”prieteni” ai lui Narcis

Visul lui Narcis este să devină medic și să contribuie la alinarea durerilor celor din jurul său. Acesta spune că învăţătura i-a fost mereu cel mai bun prieten, încă de când era mic.

”De mic am fost conştiincios. Mi-a plăcut cartea. Totodată ştiam că dacă învăţ voi ajunge mai aproape de visul meu, acela de a fi medic”, povestește Narcis.

Rezultatele excelente din liceu l-au dus la numeroase olimpiade şi concursuri şcolare. A terminat clasa a XI-a cu 10 pe linie. El spune că nu a avut niciodată ca obiectiv, media generală 10.

”Pentru mine nu a fost un scop în sine să obţin 10 pe linie. Pur şi simplu am învăţat. Îmi place să studiez. Sincer, în momentul de faţă, pentru mine, foarte importante sunt obiectele de la admitere la Medicină. Îmi plac foarte mult biologia şi chimia”, mai spune Narcis.

Reprezentanții Complexului de Apartamente din Dorohoi dezvăluie că pasiunea lui Narcis pentru anatomie este atât de mare încât a refuzat, atunci când a avut ocazia să aleagă, un laptop în favoarea unei cărţi importante de anatomie.

”Visul meu este să termin medicina şi apoi să mă realizez în plan familial”, mai spune tânărul din Dorohoi, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: