Sport

Povestea lui Roberto Firmino. Jucătorul cu cea mai albă dantură din lotul lui Liverpool a crescut în unul dintre cele mai rău famate cartiere din Maceio

23.07.2020 | 09:48
Povestea lui Roberto Firmino Jucatorul cu cea mai alba dantura din lotul lui Liverpool a crescut in unul dintre cele mai rau famate cartiere din Maceio
ADVERTISEMENT

Brazilianul Roberto Firmino și-a văzut implinit visul cu ochii, acela de a fi campion în Premier League, cu Liverpool. Bobby, cum îl alintă fanii cormoranilor, este unul dintre cei mai iubiți și mai respectați jucători pe Anfield Road, fiind exact opusul fotbalistului sud-american, căruia îi place să piardă nopțile și duce o viață puțin profesionistă.

Tabloidul The Sun a scos la lumină multe amănunte din viața lui Firmino, care s-a născut într-unul dintre cartierele cele mai rău famate, așa numitele favelas, din orașul Maceio, în estul Braziliei și a avut parte de o copilărie extrem de traumatizantă.

ADVERTISEMENT

Zona în care a venit pe lume Roberto era una a lumii crimei, cu bandele rivale răfuindu-se zilnic între ele sau cu poliția și nu de puține ori Firmino trebuia, când începea tirul armelor, să se bage sub pat, pentru a fi în siguranță.

Roberto Firmino făcea antrenamente printre gloanțele bandelor rivale

De multe ori, pentru jucătorul lui Liverpool era extrem de dificil pentru ca el și ceilalți copii de pe străzile învecinate să poată merge la antrenamentele echipei locale Flamenguinho, acolo unde el a crescut fotbalistic la nivel de copii și apoi juniori, strângând nu mai puțin de 30 de trofee.

ADVERTISEMENT
Poza lui Firmino, când era elev. FOTO: thesun.co.uk
Poza lui Firmino, când era elev. FOTO: thesun.co.uk
Alături de colegii de la Flamenguinho. FOTO: thesun.co.uk
Alături de colegii de la Flamenguinho. FOTO: thesun.co.uk
La 14 ani, în tricoul lui Flamenguinho. FOTO: thesun.co.uk
La 14 ani, în tricoul lui Flamenguinho. FOTO: thesun.co.uk

Era dificil pentru că permanent aceste deplasări aparent banale la un centru de antrenament se transformau în adevărate capcane în care puteai cădea în timpul schimbului de focuri dintre bandele rivale. În plus, mai exista și realul pericol ca, împinși de sărăcia de acasă, mulți dintre copii să aleagă calea în afara legii, intrând într-unul dintre grupurile de gangsteri.

Cinci prieteni ai jucătorului au murit foarte tineri

Așa s-a întâmplat și cu cercul de prieteni ai lui Roberto Firmino, din rândul acestora cinci plecând foarte repede de pe acest pământ, la nici 19 ani, uciși în războiele dintre gang-urile rivale. Roberto Firmino nu a căzut însă niciodată în această cursă fatală și a reușit să meargă până la capătul drumului, devenind un fotbalist cunoscut în Europa și în țara sa.

ADVERTISEMENT
2019 a fost un an fantastic. FOTO: instagram
2019 a fost un an fantastic. FOTO: instagram

Firmino spune că viața din favelas este extrem de dură și aproape că te împinge ca ultimă soluție spre infracționalitate, dar el a avut visul de a ajunge fotbalist, vis care s-a realizat, câștigând la Liverpool 230.000 de euro pe săptămână, 920.000 pe lună și peste 10 milioane anual.

E căsătorit cu un fotomodel și are două fetițe

El este jucătorul cu cea mai albă dantură din lotul campioanei Angliei, și de aceea antrenorul Jurgen Klopp i-a vizitat dentistul, pentru a vedea ce secrete deține acesta.

ADVERTISEMENT
O familie fericită. FOTO: thesun.co.uk
O familie fericită. FOTO: thesun.co.uk
Împreună cu mama sa. FOTO: thesun.co.uk
Împreună cu mama sa. FOTO: thesun.co.uk

Firmino e căsătorit cu Larissa, un fotomodel, din 2017 și are două fetițe. Pentru el familia este cel mai sfânt lucru și soția spune despre el că îi place enorm să facă multe fapte de caritate, dar care să rămână secrete, neaduse la cunoștință presei.

ADVERTISEMENT