Fotbal international

Povestea lui Sergi Guardiola, omul care i-a dat gol lui Real Madrid. A fost dat afară de Barcelona tocmai pentru că îi simpatiza pe galactici!

25.08.2019 | 10:21
Sergi Guardiola. egalează pentru Valladolid în minutul 89 pe Santiago Bernabeu

Sergi Guardiola este omul care a negat primul succes pe teren propriu în acest sezon pentru Real Madrid cu golul său marcat în minutul 89 pentru Real Valladolid pe Santiago Bernabeu şi meciul s-a terminat la egalitate, 1-1. Acelaşi Guardiola oferise şi sezonul trecut un assist pentru golul unui coechipier înscris tot în poarta galacticilor.

Povestea lui Sergi Guardiola, omul care i-a dot gol lui Real Madrid cu Valladolid

Sergi Guardiola nu are decât o coincidenţă de nume cu ilustrul tehnician de la Manchester City. Nici un grad de rudenie nu îi leagă pe cei doi. Pep Guardiola a provocat, cât s-a aflat la timona catalanilor, multe probleme şi necazuri lui Real Madrid, chiar şi atunci când pe banca acestora a sosit Jose Mourinho. Numele de Guardiola aduce, se pare, numai supărări pe Santiago Bernabeu, dar povestea lui Sergi e una absolut nebună.

Sergi Guardiola a ajuns în 2015 la Barcelona. Nu pentru prima echipă, ci pentru Barcelona B, unde dacă juca bine ar fi fost imediat văzut şi propulsat către echipa mare. Însă după ce a semnat contractul şederea lui a durat fix 8 ore, după care a fost chemat să rezilieze! Suporterii blau-grana desciperiseră pe twitter ceva care făcea imposibilă coabitarea lui Sergi Guardiola în capitala Cataloniei.

Sergi Guardiola. a comis-o grav în 2013, când a insultat Barcelona pe Twitter

Jucătorul recunoaşte prostia făcută în 2013

Mai precis, în 2013, înaintea unui El Clasico, Guardiola scria pe contul său: “È il momento del classico … Hala Madrid!”; “Hala Madrid, puttana della Catalogna”. Cu asemenea mesaje este limpede de ce Guardiola a fost legitimat doar timp de 8 ore pe Nou Camp. Şi nici jucătorl nu a negat: “Eram tânăr şi nu gândeam prea mult ceea ce făceam. Mi s-a părut nostim ca glumă şi eram cu un prieten când am scris ce am scris. Cu siguranţă, acum, nu aş mai face o asemenea prostie nici în ruptul capului!”.

Sergi Guardiola a început perfect noul sezon. A adus un punct lui Valladolid pe terenul lui Betis Sevilla şi acum a făcut acelaşi lucru acasă la Real Madrid. Două deplasări foarte grele pentru Valladolid s-au încheiat cum nu se putea mai bine. Iar clubul, mulţumit de jucător, i-a pus o clauză de reziliere de 25 de milioane euro.