Pariuri sportive

Povestea SENZAŢIONALĂ a lui Ariel Sharon. Fanii unei echipe de fotbal l-au ajutat să ajungă premier!

Ariel Sharon, fostul prim-ministru al Israelului, a decedat astăzi la vîrsta de 85 de ani, după 8 ani în care a stat în comă ca urmare a unui atac cerebral suferit în 2006. Cunoscut ca fiind...
11.01.2014 | 16:48
Povestea SENZATIONALA a lui Ariel Sharon Fanii unei echipe de fotbal lau ajutat sa ajunga premier
ADVERTISEMENT

Ariel Sharon, fostul prim-ministru al Israelului, a decedat astăzi la vîrsta de 85 de ani, după 8 ani în care a stat în comă ca urmare a unui atac cerebral suferit în 2006. Cunoscut ca fiind una dintre cele mai influente persoane din Israel, Sharon a condus ţara din funcţia de prim-ministru între 2001 şi 2006, fiind şi general în războaiele israelo-arabe.

“Arik”, aşa cum era numit de către cei apropiaţi, a avut strînse legături cu fotbalul, fiind membru al partidului de centru-dreapta Likud, în care activau mulţi lideri ai galeriei lui Beitar Ierusalim. Sharon a fost căsătorit cu două românce din Braşov, care erau şi surori.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Beitar l-au pus în funcţie

Politicianul israelian a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi înfocaţi fani ai lui Beitar Ierusalim, formaţie antrenată în prezent de fostul tehnician stelist Ronny Levy. Sharon a încercat tot timpul să îndemne la fair-play pe stadioane. Acesta a fost vehement de fiecare dată cînd suporterii Beitarului şi cei ai rivalilor care susţineau rivala  Bnei Sakhnin porneau adevărate războaie stradale, încheiate chiar şi cu decesul multor fani.

După înfiinţarea partidului Shlomtzion, Sharon a migrat la un altul mult mai puternic şi apropiat de cerinţele politicianului, numit Likud, în care feţe importante ale galeriei Beitar Ierusalim aveau un cuvînt de spus în luarea unor decizii importante. De altfel, acesta nu a negat niciodată că este susţinut de “La Familia”, galeria “leilor din Capitală”. Politicianul a admis de multe ori că a fost ajutat în luptele politice, iar prin ajutorul ultraşilor lui Beitar, orice candidat la o funcţie de conducere a ţării  poate strînge un milion de voturi.

ADVERTISEMENT

Căsătorit cu două românce surori 

Generalul israelian a avut contacte importante cu România. Acesta a fost căsătorit cu două românce surori, din Braşov, pe nume Zimmermann. “Într-o zi, în timp ce udam grădina de portocali, am zărit o fată care cultiva legume pe cîmpul de lîngă casa noastră. Niciodată în viaţa mea nu văzusem o femeie mai frumoasă“, spunea politicianul în cartea sa autobiografică, despre Margareta, fata timidă care emigrat împreună cu familia sa în Israel. La numai un an după ce s-au cunoscut, Sharon a luat-o de nevastă pe românca cu care are şi un băiat pe nume Gur, însă mariajul lor s-a terminat tragic în 1962, aceasta decedînd într-un accident rutier.

Aşa cum spune tradiţia iudaică, sora Margaretei – Rozalia  a trebuit să se ocupe de creşterea lui Gur. Sharon s-a îndrăgostit de sora mai mică a familiei Zimmermann şi s-a căsătorit cu ea în scurt timp, lăsînd fără replică presa israeliană. Rozalia a început să apară în public cu acesta la multe întîlniri oficiale.

ADVERTISEMENT

A fost spionat de Ceauşescu

Chiar dacă a  fost o singură dată în România, la Braşov în 1988, pentru a vizita oraşul natal al soţiilor sale, Sharon nu a trecut neobservat de securitate. Într-o carte scrisă de unul dintre fii lui Sharon, Gilad, acesta rememorează o întîmplare în care tatăl său a descoperit un microfon în camera de hotel în care era cazat. Israelianul nu a rămas şocat, ba din contră, a cerut un săpun la microfon, pentru că ce-l pe care îl avea i se terminase. La scurt timp, un angajat al hotelului i-a îndeplinit solicitarea politicianului.

Tags: