Sporturi

Povestea lui Stefanos Tsitsipas: grecul salvat de la moarte de tatăl său a produs surpriza turneului la Australian Open 2019

20.01.2019 | 15:45
Care este povestea lui Stefanos Tsitsipas, grecul care l-a eliminat pe Federer la AO 2019

Care este povestea lui Stefanos Tsitsipas, grecul care l-a eliminat pe Federer la AO 2019. Campionul en-titre la Australian Open, elveţianul Roger Federer, favoritul numărul trei la ediţia din acest an, a fost eliminat de grecul Stefanos Tsitsipas (cap de serie 14), duminică, în optimile de finală la turneul major de la Melbourne. Grecul în vârstă de 20 de ani s-a impus cu scorul de 6-7 (11/13), 7-6 (7/3), 7-5, 7-6 (7/5), la capătul unui meci care a durat trei ore şi 45 de minute. În continuare, Tsitsipas va juca împotriva spaniolului Roberto Bautista Agut, favorit 22.

Pentru Stefanos nu a fost mereu atât de bine. El a fost foarte aproape de a-şi pierde viaţa în urmă cu câţiva ani. Grecul a povestit că a mers să înoate împreună cu un prieten, însă situaţia a scăpat de sub control şi era să se înece, însă tatăl lui, Apostolos, i-a scos teferi din apă. Noul star din NextGen a povestit că această experienţă i-a schimbat viaţa. “Eram foarte aproape de a-mi pierde viaţa. Încercam să înot, dar nu puteam din cauza vântului foarte puternic. Îmi era imposibil. Acea experienţă mi-a schimbat complet viziunea despre viaţă”, a povestit Tsitsipas.

Cine este grecul Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas avea încă de mic toate premisele să ajungă un mare sportiv. Bunicul lui, Sergei Salnikov,a fost campion olimpic cu echipa URSS-ului şi antrenor la Spartak Moscova. Mama lui tânărului Stefanos este rusoaică şi a evoluat în circuitul WTA, iar tatăl lui este antrenor de tenis. Practic, întreaga familie are preocupări sportive. Stefanos nu putea face excepţie.

Grecul a reuşit victoria carierei la Australian Open, eliminându-l pe Federer în optimile de finală. “Am avut o abordare agresivă încă de la început, e ceva ce îmi propusesem dinainte. Am încercat să joc pe cât posibil cu primul serviciu şi să pun presiune pe adversar. Nu mi-am pierdut răbdarea niciun moment şi cred că asta a fost cheia meciului. Am arătat că am un spirit de luptător şi le mulţumesc celor din tribune că m-au susţinut şi că au apreciat că dau totul pe teren. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva, atât de multă lume la un meci de tenis. Atmosfera, energia, faptul că joc în faţa lui Roger, totul a transformat acest meci într-unul incredibil şi mi-a oferit sentimente greu de descris în cuvinte”, a spus Tsitsipas la final.