News

Povestea Luizei Melencu, prima victimă a lui Gheorghe Dincă! Era șefa clasei. Mărturiile familiei

30.07.2019 | 09:53
Povestea Luizei Melencu prima victima a lui Gheorghe Dinca Era sefa clasei Marturiile familiei
Luiza Melencu, una dintre tinerele care au căzut victime criminalului din Caracal. Sursa foto: Facebook

Familia Luizei Melencu, una dintre tinerele sechestrate, violate și, cel mai probabil, ucise de Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, au așteptat cu disperare vreme de patru luni un semn de viață din partea fetei dispărute fără urmă. În tot acest timp, s-au lovit de neputința autorităților, care nu au făcut altceva decât să plimbe dosarul între secțiile rurale, Parchet și DIICOT, fără ca măcar să întocmească un cerc de suspecți în acest caz.

Povestea Luizei Melencu, tânăra de 18 ani care a ajuns în mâinile criminalului din Caracal

La cei 18 ani ai săi, adolescenta zâmbea în fiecare dintre fotografiile postate pe rețelele de socializare și râdea cu gura până la urechi, bucurându-se de fiecare moment al vieții sale. Nu avea de unde să știe că destinul avea să o supună la cele mai cumplite chinuri, în ziua fatidică de 14 aprilie 2019, atunci când a încercat să ajungă din Caracal, înapoi acasă, la bunici.

S-au scurs aproape patru luni de când Luiza a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă, mecanicul auto în vârstă de 66 de ani, pe care îl întâlnise într-o zonă în care navetiștii obișnuiau să facă autostopul, neavând habar că bătrânelul aparent nevinovat era, de fapt, un monstru.

Familia Luizei Melencu o caută fără încetare de aproape 4 luni. Sursa foto: Facebook
Familia Luizei Melencu o caută fără încetare de aproape 4 luni. Sursa foto: Facebook

Familia a anunțat imediat dispariția, însă autoritățile nu au făcut absolut nimic

Speriați de faptul că tânăra nu mai dădea niciun semn de viață, rudele s-au adresat autorităților, care, în loc să ancheteze cazul și să o salveze din mâinile criminalului, au tratat situația cu superficialitate și lipsă de interes.

În plus, din momentul în care a fost întocmit, dosarul a ajuns de la Poliția Rurală Coșoveni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Craiova, care nu a făcut altceva decât să îl decline către DIICOT Craiova. Pe 15 și 19 aprilie, bunicul Luizei a primit două telefoane de la indivizi necunoscuți care i-au transmis că fata se află în Elveția și nu dorește să mai revină acasă. Procurorii Diicot au concluzionat, însă, că „nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor”.

Despre adolescenta de 18 ani, atât familia, cât și profesorii liceului din Craiova unde aceasta era elevă au numai cuvinte de laudă la adresa sa. „Pe noi ne-a acuzat în loc să găsească vinovatul, noi am crescut-o frumos. A fost elevă la liceu în Craiova, trecea a 12-a, a fost şefa clasei, a fost deşteaptă, cuminte, ascultătoare”, a mărturisit bunica, vizibil afectată de întreaga situație.