News

Povestea neștiută a lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a avut o cârciumă în tinerețe

28.09.2019 | 20:09
Povestea nestiuta a lui Liviu Dragnea Fostul lider PSD a avut o carciuma in tinerete

Povestea neștiută a lui Liviu Dragnea a fost publicată de cei de la Recorder. Astfel, jurnaliștii au publicat averea de la care a plecat fostul lider al social democraților, dar și primii pași pe care i-a făcut acesta în lumea afacerilor. O garnitură de mobilă, câteva bunuri casnice și o Dacie roșie, cumpărată de la o minoră care o câștigase la loz în plic. Aceasta este averea cu care Liviu Dragnea a intrat în afaceri și pe care el însuși a declarat-o la Registrul Comerțului Olt, unde s-a prezentat împreună cu asociatul său Petcu Vasilică. Era august 1990 și Liviu Dragnea avea 27 de ani.

Povestea neștiută a lui Liviu Dragnea

Inițial, tânărul Liviu Dragnea stă în prima parte a anului 1990 mai mult la la volanul unui ARO pe care se laudă că l-a făcut din bucăți. Îi atașează o remorcă și începe să-și exerseze spiritul antreprenorial. Aidcă vinde legume și negociază de zor cu țăranii din Giuvărăști prețul fiecărei curse spre Alexandria sau Turnu Măgurele. La jumătatea lunii august înființează „Asociația cu scop lucrativ Bachus”, o firmă cu obiect clar de activitate.

„Prepararea și desfacerea de cafea, băuturi alcoolice și răcoritoare“ scria în autorizația lui Liviu Dragnea. Acesta se asociază cu Petcu Vasilică, un sătean din Giuvărăști a cărui mătușă deținea o casă aflată chiar în centrul comunei. Aici, cei doi își deschid un bar – Bachus – în care vând bere la halbă, coniac și alte categorii de băuturi spirtoase și răcoritoare. De altfel, conform sursei citată, localnicii și-l mai amintesc încă pe șeful PSD.

Povestea neștiută a lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a dat lovitura în afaceri și a intrat în politică. Sursa foto – recorder

Fostul lider PSD a avut o cârciumă în tinerețe

Acesta a jucat inclusiv rolul de vânzător și căra berea pe la mese. Culmea, hârtiile rămase în arhiva de la Registrul Comerțului îl prezintă alergând cu treabă și în a doua zi de Crăciun: pe 26 decembrie 1990, Liviu Dragnea cumpără, pentru dotarea barului, un televizor marca Telecolor contra sumei de 25.000 de lei, achitat cu banii jos, în prezența martorilor Mireanu Paul și Creața Iulian. 

Lucrurile merg perfect și după o jumătate de an de comerț cu alcool, Dragnea și Petcu pun ban pe ban și depun la bancă un teanc de 633 de bancnote de 100 de lei. Apoi, pe 18 iunie 1991, cei doi transformă „Asociația cu scop lucrativ Bachus” într-o societate cu răspundere limitată: Com Orizont SRL cu obiectiv de activitate de la comerț cu țigări, piese auto și jucării, la activități de video-disco și import-export. Umează alte magazine, baruri, discoteci, cauciucuri second hand și încet, dar sigur, Liviu Dragnea devine de neoprit. Tânărul devine potent financiar și intră în politică.