Simona Halep

Simona Halep. Povestea noului antrenor! E omul lui Ion ŢIRIAC!

Simona Halep a decis să întrerupă colaborarea cu Victor Ioniţă după rezultatele slabe din ultima vreme. Campioana noastră va aborda turneul de la Wimbledon cu un nou antrenor, Daniel Dobre, cel...
21.06.2015 | 00:06
Simona Halep Povestea noului antrenor E omul lui Ion TIRIAC

Simona Halep a decis să întrerupă colaborarea cu Victor Ioniţă după rezultatele slabe din ultima vreme. Campioana noastră va aborda turneul de la Wimbledon cu un nou antrenor, Daniel Dobre, cel care era favorit să fie antrenorul Simonei încă de la începutul anului după despărţirea de Wim Fissette. 

Halep a cîştigat 3 turnee în acest an cu Victor Ioniţă ca antrenor: Shenzen, Dubai şi Indian Wells, însă colaborarea celor doi nu a fost tot timpul cea mai bună. De multe ori, Halep îi punea la îndoială deciziile şi sfaturile, de multe ori chiar în pauza de pe teren, cînd toate camerele erau aţintite asupra celor doi.

Dobre, antrenor în Germania

Daniel Dobre, în vîrstă de 45 de ani, a apărut prima dată în staff-ul Simonei Halep la Turneul Campioanelor din 2014. Atunci, antrenorul a declarat că a ajutat-o pe româncă cu cîteva sfaturi, însă a infirmat faptul că va munci alături de ea.

Dobre a fost timp de 7 ani la Academia de Tenis a lui Gunther Bosch, lucrînd direct cu fostul antrenor al lui Boris Becker. Legăturile par a fi făcute de Ion Ţiriac. Omul de afaceri a fost managerul lui Becker şi e unul dintre apropiaţii lui Bosch. E posibil ca şi această mutare să fi fost intermediată de Ţiriac.

A pregătit-o pe Alexandra Dulgheru

Daniel Dobre a fost multiplu campion naţional şi face parte din echipa Pescariu Spa. El a fost în circuitul ATP între anii 1987 şi 2000. În sezonul 2007 şi 2008 a fost antrenorul mai multor jucătoare din circuitul WTA: Alexandra Dulgheru, Alexandra Damaschin, Matei Simona.

Un minus în pregătirea Simonei Halep e faptul că nu a mai fost de ceva vreme în circuitul WTA. Daniel Dobre declara după Turneul Campioanelor că pentru o colaborare trebuie să se consulte şi cu familia, mai ales că antrenorul avea şi o grupă de copii în grijă.

Ion Ţiriac, manager din umbră?

Ion Ţiriac are un rol important în ultimele decizii luate de Simona Halep în carieră. Colaborarea dintre cei doi a început la semnarea contractului cu Dedeman, estimat la 500.000 de euro. Ion Ţiriac i-ar fi stabilit şi contractele de publicitate cu companiile germane Adidas şi Porsche. Simona Halep primeşte aproximativ 1 milion de euro anual de la Adidas şi a primit o maşină cadou din partea Porsche.

Managerul oficial al Simonei Halep este Virginia Ruzici, însă Adevărul scria în urmă cu ceva vreme că Ion Ţiriac este de fapt managerul sportivei. Ţiriac a fost alături de Halep la Indian Wells, unde a urmărit finala cîştigată cu Jelena Jankovic.

Omul de afaceri are o experienţă vastă ca manager, el reprezentînd de-a lungul timpului jucători precum: Boris Becker, Ilie Năstase, Guillermo Villas, Goran Ivanisevic şi Marat Safin.

Sursa foto: Pescariusports.ro