Sporturi

Povestea noului poster de la Roland Garros. Cum va arăta şi explicaţiile artistului

18.05.2019 | 13:45
Povestea noului poster de la Roland Garros Cum va arata si explicatiile artistului

Cel de-al doilea turneul de Grand Slam al anului, Roland Garros, se apropie tot mai tare, iar nerăbdarea suporterilor de pretutindeni creşte tot mai mult în această perioadă. Turneul de la Paris se va desfăşura între 26 mai şi 9 iunie. Campionii en-titre sunt Simona Halep şi Rafael Nadal, ambii având de apărat 2000 de puncte în clasamentul WTA, respectiv ATP.

Ce a declarat artistul care a realizat posterul Roland Garros 2019

Aşa cum organizatorii francezi ne-au obişnuit deja de 40 de ediţii, în fiecare an există un poster reprezentativ, iar în 2019, afişul turneului a fost realizat de către artistul spaniol Jose Maria Sicilia. Ibericul a creat o lucrare abstractă care este descrisă de asemenea ca fiind tehnică şi poetică. El este deja al şaptelea artist spaniol care se ocupă de realizarea posterului de la Roland Garros. La lucrarea cu pricina, Jose Sicilia a folosit ocru, o substanţă de culoare galbenă, roșie și brună, care să surprindă cât mai succint culoarea zgurii.

Artistul a afirmat că posterul surprinde sunetele unui meci de tenis în imagini. “M-aş putea descrie ca fiind un traducător. Încerc mereu să extrag imagini din sunete. De asemenea, am fost foarte atent la săritura mingilor şi la lovituri, la linişte şi chiar la aplauzele din public”, a declarat Joke Maria Sicilia.

Jose Maria Sicilia, în strânsă legătură cu tenisul francez şi cu tenisul în general

Născut şi crescut în Madrid, Jose Maria Sicilia a apelat la amintirile din copilărie pentru a fi capabil să creeze acest poster. “Pe vremea când eram doar un copil ascultam meciurile de la Roland Garros la radio. Îmi aduc perfect aminte de emoţiile pe care le simţeam când stăteam cu urechea lipită de radio. În 1961, aveam doar şapte ani şi-mi amintesc acea finală jucată între Santana şi Pietrangeli. Pentru mine, Roland Garros rămâne o frumoasă amintire din copilărie”, a mai spus artistul.