News

Povestea preotului din Constanța care a comandat în zi de vineri două porții de kebab cu de toate. ”Ce, părinte, ți-e foame rău?”

Într-o vineri, un preot a oferit o lecție de viață într-un fast-food din Constanța, în fața personalului și a clienților care credeau că nu respectă ziua de post.
29.07.2022 | 15:28
Povestea preotului din Constanta care a comandat in zi de vineri doua portii de kebab cu de toate Ce parinte tie foame rau
Un preot a oferit o lecție de viață într-un fast-food din Constanța. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Conform ortodoxia.me, totul s-a întâmplat într-un fast-food din Centrul Vechi al Constanței. Acel preot s-a așezat la coadă, dar venirea lui acolo, într-o zi de vineri, a atras imediat atenția.

Pilda de neuitat a unui preot din Constanța

Mai mulți tineri au început să comenteze că nu era normal ca un slujitor al Domnului să vină vinerea într-un fast-food. Preotul i-a auzit, dar a decis că este mai bine să nu le dea nicio replică.

ADVERTISEMENT

Când i-a venit rândul, părintele a comandat un kebab cu de toate, dar a fost contrat cu o replică foarte tăioasă și ironică din partea unei angajate: ”Ce, părinte, ți-e foame rău?”

Remarca deplasată pentru orice client nu a fost suficientă pentru vânzătoare, care a continuat cu un ton obraznic: ”Îți fac cum fac la toată lumea. Dacă ți-e foame tare, ia-ți două!

ADVERTISEMENT

Pus în fața acestei situații, preotul i-a uimit pe cei prezenți când a mai comandat un kebab: ”Cred că unul ar fi suficient pentru acum, dar mai puneți unul la pachet, vă rog.”

A dat mâncarea unui copil nevoiaș

Ulterior, părintele a pus primul kebab pe tavă, iar pe al doilea l-a pus într-o pungă. Spre mirarea tuturor, el nu a rămas în fast-food pentru a savura mâncarea, ci a ieșit afară.

ADVERTISEMENT

Curioși să vadă ce va face bărbatul îmbrăcat în reverendă, tinerii au ieșit afară. Ce au observat i-a făcut să înțeleagă de ce nu este bine să judeci după aparențe.

Preotul s-a îndreptat spre un copil amărât care îl aștepta mai departe, lângă o clădire. După ce i-a dat dat mâncarea cumpărată în fast-food, micuțul a fost sărutat pe frunte de preotul care apoi a plecat spre biserică.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim un alt exemplu dat de un preot care a stat de un an cu bolnavii COVID-19 din spitalul Suceava. De asemenea, merită amintit și preotul care a uimit la Românii au talent.

 

ADVERTISEMENT