News

Povestea reală a ursului care a inspirat filmul ”Cocaine Bear”. Ce a pățit animalul după ce a consumat drogurile

La aproape 40 de ani după ce un urs negru de 79 de kilograme a găsit și a ingerat cocaină într-o pădure din Georgia, întâmplarea a inspirat un film.
04.12.2022 | 17:30
Povestea reala a ursului care a inspirat filmul Cocaine Bear Ce a patit animalul dupa ce a consumat drogurile
Filmul inspirat din povestea ursului va fi lansat în februarie 2023 Foto: MATT STONE/COURIER JOURNAL, Universal Pictures, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trailerul pentru un nou film numit “Cocaine Bear” a fost lansat miercuri, iar titlul filmului nu este o metaforă sau un joc de cuvinte inteligent: pelicula este despre un urs drogat cu cocaină.

Povestea reală a ursului care a inspirat filmul ”Cocaine Bear”

Escapada sângeroasă care urmează consumului de cocaină de către urs, așa cum este descrisă în trailer, este fictivă, dar povestea despre un urs drogat este foarte reală. Legenda sa va crește probabil odată cu filmul, regizat de Elizabeth Banks și a cărui lansare este programată pentru 24 februarie.

ADVERTISEMENT

“Cocaine Bear” îi are în rolurile principale pe Keri Russell, O’Shea Jackson Jr. și Ray Liotta, care a murit în luna mai, într-unul dintre ultimele sale roluri în film. Filmul descrie perioada de teroare indusă de droguri a ursului și victimele pe care le lasă în urmă.

Adevărata poveste este mai puțin sângeroasă.

Totul a început în anii 1980. Biroul de Investigații din Georgia a anunțat în decembrie 1985 că un urs negru de 79 de kilograme “a murit din cauza unei supradoze de cocaină după ce a descoperit un lot de droguri”, potrivit unui articol de trei fraze al United Press International apărut în The New York Times.

ADVERTISEMENT
Știrea în The New York Times
Știrea apărută în The New York Times Foto: The New York Times

“Se pare că cocaina a fost aruncată dintr-un avion pilotat de Andrew Thornton, un contrabandist de droguri condamnat care a murit pe 11 septembrie la Knoxville, Tennessee, pentru că avea o încărcătură prea grea în timp ce se parașuta”, a relatat U.P.I. “Biroul a precizat că ursul a fost găsit vineri în nordul Georgiei, printre 40 de containere de plastic deschise cu urme de cocaină”.

Ce a pățit animalul după ce a consumat drogurile

Ursul a fost găsit mort în munții din districtul Fannin, din Georgia, la sud de granița cu Tennessee.

ADVERTISEMENT

“Nu a mai rămas nimic în afară de oase și o piele mare”, a declarat atunci Gary Garner, de la Biroul de Investigații din Georgia, pentru The Associated Press.

Dr. Kenneth Alonso, medicul legist șef al statului la acea vreme, a declarat după ce a efectuat o autopsie în decembrie 1985 că ursul a absorbit trei sau patru grame de cocaină în sânge, deși este posibil să fi mâncat mai mult, relata The Associated Press.

ADVERTISEMENT

În prezent, același urs ar fi expus în Lexington, Kentucky, la Kentucky for Kentucky Fun Mall. Mall-ul a anunțat într-o postare pe blog din august 2015 că lucrătorii de acolo au vrut să știe ce s-a întâmplat cu ursul și au aflat că acesta fusese împăiat.

În postarea de pe blog se spune că ursul împăiat a fost la un moment dat deținut de cântărețul de muzică country Waylon Jennings, care l-a ținut în casa din Las Vegas, înainte de a fi livrat mall-ului. The New York Times nu a putut confirma independent această informație.

Ce s-a întâmplat cu ursul în ultimele sale zile sau ore după ce a consumat cocaină este un mister, dar nu și originea cocainei.

Thornton era un cunoscut traficant de droguri și un fost ofițer de poliție. A fost găsit mort în dimineața zilei de 11 septembrie 1985, în curtea unei case din Knoxville, Tennessee, agățat de o parașută. De asemenea, avea mai multe arme și o geantă care conținea aproximativ 35 de kilograme de cocaină, a relatat Knoxville News Sentinel.

O cheie din buzunarul lui Thornton se potrivea cu numărul de identificare al unui avion naufragiat care a fost găsit în Clay County, N.C., iar pe baza antecedentelor lui Thornton în materie de contrabandă cu droguri, anchetatorii au presupus că în apropiere se află mai multă cocaină.

Anchetatorii au cercetat zona înconjurătoare și au găsit peste 136 de kilograme de cocaină în urma unei căutări care a durat mai multe luni. De asemenea, au găsit și ursul mort.

ADVERTISEMENT