News

Povestea românului Barabas, care i-a injectat ”un virus mortal” unei bătrâne milionare. Procesul a început în Statele Unite

Un român de 38 de ani a pledat ”vinovat” în fața unui tribunal din New Haven, SUA, într-un caz care a șocat opinia publică.
25.06.2024 | 17:18
Povestea romanului Barabas care ia injectat un virus mortal unei batrane milionare Procesul a inceput in Statele Unite
Românul Ștefan Barabas s-a aflat pe listele FBI a celor mai căutate persoane dimp de 17 ani / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / FBI
ADVERTISEMENT

Ștefan Alexandru Barabas, un român care deține și cetățenia maghiară, a fost pe lista FBI a celor mai căutați infractori din lume timp de 17 ani. În 2022, el a fost arestat la Budapesta și extrădat în Statele Unite.

Victimele au fost injectate cu o substanță albastră

Barabas a fost trimis în judecată la mijlocul lui iunie 2024, fiind acuzat că, alături de alți doi complici români, Emanuel Nicolescu și Alexandru Lucian Nicolescu, a intrat în casa unor milionari din South Kent, Connecticut, cărora le-a injectat o substanță necunoscută. Fapta s-a petrecut în anul 2007.

ADVERTISEMENT

Fosta balerină Anne Bass, cu o avere estimată la 200 de milioane de dolari, și partenerul ei de viață, Julian Lethbridge, au fost imobilizați, legați la ochi și injectați cu un ser de culoare albastră, despre care agresorii le-au spus este un virus mortal, și că vor muri dacă nu primesc 8,5 milioane de dolari în schimbul unui antidot. Inițial, femeia a vrut să le vireze 250.000 de dolari, însă banca i-a refuzat tranzacția.

Când a devenit clar că cei doi nu au cum să plătească, infractorii i-au drogat și i-au adormit, după care au plecat cu o mașină de teren pe care au găsit-o în garaj. În ziua următoare, autoturismul a fost găsit abandonat în fața unui magazin din New Rochelle, New York.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au găsit, apoi, mai multe arme și seringi folosite în timpul atacului, pe care au găsit amprentele unuia dintre români. Așa s-a ajuns la autorii faptelor, care deja fugiseră în România, la acel moment.

În gruparea românilor era și fiul unui celebru acordeonist

Ștefan Alexandru Barabas este ultimul dintre infractori care încă nu a fost condamnat încă. Emanuel Nicolescu, care lucrase ca majordom la vila fostei balerine, a fost prins în 2011 și trimis în judecată un an mai târziu. În final, el a fost condamnat la 240 de luni de închisoare.

ADVERTISEMENT

Alexandru Nicolescu a primit 121 de luni de închisoare, după ce a fost arestat în 2022. Michael N. Kennedy, un alt membru al grupării, care deține dublă cetățenie, s-a întors de bunăvoie în Statele Unite, unde s-a predat. Singurul rol al său a fost de a-i duce cu mașina pe agresori la locuința milionarilor. El a primit o condamnare de 48 de luni de închisoare.

Michael N. Kennedy este fiul unui celebru acordeonist, Nicu Helerea.

Românul Barabas riscă până la 7 ani de închisoare

Acum, a venit rândul lui Ștefan Alexandru Barabas să fie judecat pentru faptele pe care le-a comis în urmă cu 17 ani. El a pledat vinovat pentru acuzația de conspirație în vederea extorcării, infracțiune pentru care ar putea primi până la 20 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

El a semnat o înțelegere cu procurorii, care a fost acceptată de jurați, și care îi va reduce considerabil pedeapsa la o perioadă cuprinsă între 72 și 84 de luni de închisoare.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție, cazul a fost condus de FBI, poliția statului Connecticut și NYPD, cu ajutorul departamentului de justiție din cadrul MAE ungar și poliția metropolitană din Marea Britanie.

Anchetatorii au notat că ”făptuitorii au executat infracțiunea cu precizie militară și nu au lăsat vreo urmă de îndoială referitoare la intențiile lor. Teroarea pe care au transmis-o a fost reală și a fost foarte clar concepută pentru ca Anne și Julian să fie convinși că fiecare clipă putea fi ultima pe care și-o petreceau pe pământ”, a declarat Alex Hernandez, unul dintre avocații victimelor.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”