Povestea semifinalei Franța – Belgia: Henry, adversarul Les Bleus

Alin M   
în CM 2018
06/07/2018, 23:55
Povestea semifinalei Franța – Belgia: Henry, adversarul Les Bleus
Thierry Henry a refuzat 11 milioane de euro de la Sky Sports şi cel mai probabil va urma o carieră de antrenor

Franța a învins Uruguay cu 2-0, în timp ce Belgia a trecut de Brazilia cu 2-1 în faza sferturilor de finală de la CM 2018, astfel că știm deja semifinala de marți. Va fi un meci cu totul deosebit pentru legendarul atacant francez Thierry Henry, acum aflat în staff-ul naționalei Belgiei.

Henry a scris istorie nu doar în tricoul lui Arsenal, echipă pentru care a jucat opt ani, ci și în cel al naționalei Franței. Cu el pe teren, „cocoșii” câștigau singurul lor Mondial din istorie. Se întâmpla la ediția din urmă cu exact 20 de ani, pe care de altfel o și găzduiau. Henry mai are în palmares Campionatul European din 2000, dar și Cupa Confederațiilor din 2003.

Atacantul a strâns 123 de selecții la prima reprezentativă a Franței și a marcat 51 de goluri, fiind golgheterul all-time al acestei naționale. Pentru a conștientiza cu adevărat performanța lui Henry, trebuie să vă dezvăluim că Antoine Griezmann, jucător încă aflat în activitate, trebuie să mai înscrie de 29 de ori ca să-l ajungă din urmă, iar Giroud de 20 de ori!

Henry are inima împărțită înainte de Franța - Belgia la CM 2018
Henry are inima împărțită înainte de Franța – Belgia la CM 2018

Martinez l-a vrut în staff-ul Belgiei

Fostul mare atacant francez și-a încheiat cariera de fotbalist în 2012, dar a preferat să nu se implice activ în această industrie. Totuși, în vara lui 2016, când Roberto Martinez i-a propus să fie antrenor secund la naționala Belgiei, nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat oferta. Interesant este că Henry ia parte la acest proiect din pură pasiune, francezul donându-și salariul lunar în scopuri caritabile.

Cu Martinez la timonă și Henry în plan secund, naționala Belgiei traversează unul dintre cele mai bune momente din istorie, cu un singur eșec în 25 de partide și o rată a victoriilor obținute de 76%! Cea mai bună performanță a Belgiei la un turneu final mondial este locul 4 la ediția din 1986, rezultat pe care actuala generație l-a egalat odată cu victoria împotriva Braziliei.

Franța – Belgia se joacă marți, de la ora 21:00.

Închide ×