Life

Povestea şocantă a Ameliei, femeia care a ucis circa 400 de copii. Nu avea milă nici măcar de bebeluşi

Povestea șocantă a Ameliei Dyer, femeia care a marcat Anglia victoriană, după ce a ucis circa 400 de copii, cei mai mulți fiind bebeluși.
06.10.2022 | 14:21
Povestea socanta a Ameliei femeia care a ucis circa 400 de copii Nu avea mila nici macar de bebelusi
Cum îi ucidea Amelia Dyer pe copiii pe care îi îngrijiea. Sursa foto: Medium
ADVERTISEMENT

Amelia Dyer, femeia care a șocat Anglia în perioada victoriană, după ce a luat viața a circa 400 de copii, inclusiv bebeluși. Ea este cunoscută în istorie ca protagonista celui mai mare caz de pruncucidere.

Cine a fost Amelia Dyer, femeia din Anglia care a ucis circa 400 de copii

Amelia Dyer, originară din Bristol, s-a remarcat în zonă ca o îngrijitoare de copii, această modalitate fiind sursa ei de venit. Ea promitea o locuință și o masă călduroase celor mici, relatează Atlas Geografic.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, era o dezonoare pentru femei să dea naștere singure bebelușilor, așa că multe mame apelau la Amelia Dyer în speranța că pruncii lor vor avea o viață mai bună.

Cum îi ucidea Amelia Dyer pe copii

Totul se schimba însă atunci când copiii ajungeau pe mâinile ei. Mulți nu primeau deloc hrană, așa că mureau de foame, iar alții sugrumați.

ADVERTISEMENT

Cadavrele le arunca în râul Tamisa, iar pentru ca ea să nu fie descoperită, își schimba mereu identitatea și reședința. Într-o zi, una dintre victimele ei a fost găsită în râu.

Poliția s-a deplasat la domiciliul Ameliei, iar acolo a avut parte de un șoc. Din locuința îngrijitoarei ieșea un miros puternic de cadavre, peste tot erau mormane de haine pentru bebeluși și scrisori prin care se negociau adopții.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii legii de atunci au hotărât să se devieze temporar cursul râului Tamisa, pentru a se descoperi toate cadavrele. Între timp, Amelia Dyer și-a recunoscut faptele.

S-a realizat un film horrror după faptele Ameliei Dyer

În 1896, Amelia Dyer își primește ”răsplata” pentru grozăvia sa. La vârsta de 59 de ani este condamnată la moarte.

ADVERTISEMENT

Povestea ei de viață ieșită din comun a inspirat lumea cinematografică. Astfel, producători de filme au realizat o peliculă horror, intitulată  ”The Ogress”, în care sunt redate faptele din realitate ale îngrijitoarei din Anglia victoriană.

ADVERTISEMENT