Life

Povestea soților nepalezi care s-au mutat în România. Câștigă de trei ori mai mult decât în țara lor

Povestea soților nepalezi care s-au mutat în România. Cei doi câștigă de trei ori mai mult decât în țara natală. În ce domeniu lucrează.
13.05.2024 | 20:28
Povestea sotilor nepalezi care sau mutat in Romania Castiga de trei ori mai mult decat in tara lor
Doi soți nepalezi câștigă de trei ori mai mulți bani în România decât în țara natală. Sursa foto: Pixabay, stiridebuzau.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea soților nepalezi care s-au mutat în România și câștigă de trei ori mai mulți bani decât în țara lor. Aceștia se ocupă cu îngrijirea unei ferme și au venit în țară de trei ani.

Povestea soților nepalezi care s-au mutat în România și câștigă de trei ori mai mult decât în țara natală

În ultimii ani, în România au venit mulți angajați din India, Nepal sau Filipine, fiind în prezent peste 140.000. Aceștia lucrează în diverse domenii, în timp ce peste șase milioane de români au plecat în Occident la muncă.

ADVERTISEMENT

Binda (34 de ani) și Subas (36 de ani), doi soți din Nepal, s-au mutat în urmă cu trei ani în România. Cei doi se ocupă cu îngrijirea unei mici ferme în apropiere de Buzău, din care câștigă mai mulți bani decât în țara natală.

Subas a fost croitor în Nepal, într-o fabrică de confecții, iar partenera sa de viață a avut un post de funcționară în biroul unui om politic. Ajunși în România, cei doi spun că au găsit un trai mai bun, inclusiv în privința muncii.

ADVERTISEMENT

Cei doi spun că aici câștigă de trei ori mai mulți bani decât în Nepal și se ocupă de îngrijirea câtorva sute de animale, precum și de grădinărit. Subas a spus că grădinăritul este mult mai ușor în România. El a venit primul în țară, după care a chemat-o și pe soția lui.

“Ce fac acum, aici, e puțin diferit de ce e în Nepal, mai asemănător un pic cu fermele din India. Aici este un sistem foarte bine pus la punct, cu utilaje moderne.

ADVERTISEMENT

La noi e multă muncă manuală. Am găsit condiții foarte bune de adăpare, de hrănire a animalelor. Aici agricultorul are tractoare, utilaje, totul se face cu mașina, nu manual.

Acolo lucram trei luni de zile ca să câștig cât într-o lună aici, în România. Nu este nici muncă grea, iar traiul la fermă ne permite să facem economie și să putem trimite rudelor.

ADVERTISEMENT

Acolo avem părinții, copiii, frații, și au nevoie de bani pentru mâncare, pentru medicamente, pentru școala copiilor. Suntem bucuroși că ne putem ajuta familiile”, a relatat Subas Darnal, potrivit stiridebuzau.ro.

Cei doi lucrează foarte mult, dar câștigurile sunt mari

Locuința celor doi este o anexă a fermei, cu un dormitor și o bucătărie. Camerele sunt mobilate și utilate, iar Binda are grijă de aprovizionare și de gătit, seara sau în pauzele de la lucru.

Pentru ei, programul de lucru începe de la 6 și jumătate dimineața, iar pauza este de la 11.30 până la 13. La ora 18, cei doi termină munca.

“Aici este mereu de făcut câte ceva. Unul mulge caprele, altul hrănește animalele și păsările, apoi trebuie făcută curățenie în grajduri. Acum este de muncă și cu legumele”, a spus Binda pentru sursa citată.

După ce au ajuns în țară, cei doi soți au învățat destul de repede limba română. Lui Subas i-a fost mai ușor, lucru care a ajutat-o foarte mult și pe soția sa. Deși era obișnuită cu munca de birou în Nepal, pe Binda nu o sperie nici cea fizică, mai ales că salariul este pe măsură.

Ferma la care lucrează cei doi va avea, în viitorul apropiat, încă trei angajați din Asia. Binda și Subas au programat venirea legală în România a unuia dintre copiii lor.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Sfârșitul lui Kovesi. Ce știe Elena Udrea
Sfârșitul lui Kovesi. Ce știe Elena Udrea
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”