Sporturi

Povestea emoționantă a sportivei care a eliminat-o pe Halep. “Nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis”

27.08.2018 | 21:46
Povestea emotionanta a sportivei care a eliminato pe Halep Nu imi pasa daca voi mai juca tenis

Kaia Kanepi a eliminat-o pe Simona Halep în primul tur la US Open, învingând-o cu scorul de 6-2, 6-4. Locul 44 WTA a produs una dintre cele mai mari surprize din acest an în tenisul feminin, în timp ce Simona a devenit primul lider mondial care pierde în primul tur la acest turneu de Grand Slam. Puțini știu însă povestea emoționantă a sportivei care a eliminat-o pe Halep. Tenismena din Estonia a revenit în circuit în anul 2017, după o absență de 2 ani în care a suferit mai multe accidentări.

Revenirea din 2017 a fost una excepțională. Kaia Kanepi a reușit să ajungă până în sferturile de finală ale turneului de la Flushing Meadows. Sportiva a avut parte de mai multe accidentări complicate, suferind de fasceită plantară, o afecțiune care produce complicații la nivelul călcâielor și care afectează aproximativ 10% din populația globului. A luat apoi virusul Epstein-Barr, un virus care care provoacă mononucleoza infecțioasă, dar înainte de aceste probleme s-a confruntat și cu accidentări grave la spate și la tendonul lui Ahile.

Povestea emoționantă a sportivei care a eliminat-o pe Halep

“În iunie 2016 nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis din nou. Am avut nevoie de o pauză de la tenis, o pauză cu cât mai lungă, cu atât mai benefică. Inițial am ignorat durerea, continuând să joc turnee, crezând că durerile vor dispărea de la sine”, a declarat Kaia Kanepi în urmă cu un an. Cât timp a stat departe de terenul de tenis, sportiva a călătorit cu mașina prin Estonia, mergând în vizite la prieteni. De asemenea, a participat la o competiție cu mașina pe gheață, fiind singura competitoare între 33 de bărbați.

Kaia Kanepi nu a renunțat la visul de a juca tenis

Kaia Kanepi a mers apoi în Hawaii, la finalul anului 2016 și a decis că vrea să continue să joace tenis de performanță. A început tratamentul pentru picioare și s-a antrenat alături de Gerd Kanter, aruncător de disc care a participat la Olimpiada din 2008. Perioada lungă în care a stat departe de terenul de tenis i-a adus și o prăbușire uriașă în clasamentul WTA. Sportiva se afla pe locul 418 în urmă cu un an, însă după performanța de la US Open a ajuns pe 110. Tot atunci a devenit prima jucătoare care ajunge în sferturi la Flushind Meadows după ce a jucat în calificări, după o pauză de 36 de ani.

Sportiva din Estonia a reușit cea mai bună clasare în clasamentul WTA în anul 2012, când a ajuns până pe poziția a 15. În prezent, Kaia Kanepi se află pe locul 44 WTA. 4 titluri are Kanepi în întreaga carieră, ultimul dintre ele obținut în urmă cu 5 ani, când se impunea la Bruxelles. Între timp acest turneu a fost desființat.

Kaia Kanepi a eliminat-o pe Simona Halep în primul tur la US Open, învingând-o cu scorul de 6-2, 6-4. Singura veste bună pentru Simona Halep este că  va rămâne pe locul 1 în clasamentul WTA şi după turneul de la US Open, indiferent de rezultatele pe care le va înregistra Caroline Wozniacki, jucătoarea care poate să se apropie cel mai mult de româncă.

Tags: