Povestea TERIBILĂ a fotbalistului care face senzaţie în Anglia. Se ferea de GLOANŢE şi a făcut un test ADN ca să-şi găsească mama!

Saido Berahino, un jucător de care multă lume n-a auzit, este omul momentului în Marea Britanie. Tocmai a fost convocat la naţionala mare a Angliei pentru meciurile din preliminariile Euro 2016...
07.11.2014 | 16:57
Povestea TERIBILA a fotbalistului care face senzatie in Anglia Se ferea de GLOANTE si a facut un test ADN ca sasi gaseasca mama

Saido Berahino, un jucător de care multă lume n-a auzit, este omul momentului în Marea Britanie. Tocmai a fost convocat la naţionala mare a Angliei pentru meciurile din preliminariile Euro 2016 şi Manchester United e gata să plătească peste 15.000.000 de euro în schimbul său. Fotbalistul lui WBA în vîrstă de 21 de ani a marcat 7 goluri în cele 10 etape disputate în Premier League şi este cotat de bookmakerii cu şanse foarte mari să devină golgheterul stagiunii. Atacantul născut în Burundi are o valoare de piaţă de 5.000.000 de euro conform site-ului transfermarkt.de.

Şanse mari să debuteze la naţională pe Wembley

Saido Berahino iubeşte fotbalul la fel de mult cum o iubeşte pe mama sa. A trecut pe la toate echipele de juniori ale Angliei, iar peste o săptămînă ar putea debuta în naţionala mare, la meciul cu Slovenia de pe Wembley. Originar din Burundi (Africa), atacantul în vîstă de 21 de ani a trecut prin momente cumplite cînd avea doar 9 ani. Berahido a acordat un interviu britanicilor de la ”Telegraph” în urmă cu un an în care a povestit cum a fugit din ţara sa natală, împreună cu mama lui din cauza războiului civil.

Capture

Se ferea de gloanţe şi juca fotbal desculţ

Pînă să fugă în Marea Britanie, actualul fotbalist al lui West Brom a fost unul dintre copii africani care rareori reuşea să mănînce de-a lungul unei zile. Cînd mama lui reuşea să pună ceva pe masă, Saido Berahino îşi folosea toată energia să joace fotbal. Niciodată într-un cadru organizat! Pe vremea în care se afla în Burundi, Saido avea pe post de minge o sticlă înfăşurată într-o sfoară, juca desculţ… A suportat durerea de a-şi pierde tatăl la o vîrstă foarte fragedă şi s-a ferit de gloanţele trase în războiul civil din Bujumbura, oraşul său natal.

”Războiul ne punea în pericol viaţa”

”Am plecat din Burundi. Războiul civil ne punea în pericol viaţa. Nu ştiu cum, mama a plecat în Anglia. La cîteva săptămîni am plecat şi eu cu un prieten. Nu ştiam unde este mama şi am fost dus la un centru social. S-au purtat foarte bine cu mine. La cîteva zile distanţă au găsit-o pe mama şi am fost nevoit să fac un test ADN pentru ca autorităţile din Anglia să mă lase să plec împreună cu ea în Birmingham. De acolo a început viaţa mea”, spune Saido Berahino.

Saido-Berahino_3191515

Seamănă ca stil de joc cu Didier Drogba şi Samuel Eto’o

Imediat după ce a ajuns în Anglia, Saido s-a înscris la o şcoală de fotbal. I-a trebuit aproape 5 ani să înţeleagă fotbalul britanic. Era cu totul diferit faţă de mingiile făcute din peturi, sau meciurile de fotbal pe care le juca desculţ. WBA l-a descoperit cînd avea 11 ani. De atunci şi pînă în prezent s-a transformat într-un fotbalist de clasă care seamnă foarte mult ca stil de joc cu Samuel Eto’o şi Didier Drogba. O poveste tristă, dar cu un final fericit…

Tags: