News

Povestea tragediei de la Arad. Ioan Crișan condusese mașina cu 10 minute înainte de explozie

Povestea tragediei de la Arad s-a derulat în doar câteva minute. Ioan Crișan a parcat mașina la 6:45.
30.05.2021 | 16:11
Povestea tragediei de la Arad Ioan Crisan condusese masina cu 10 minute inainte de explozie
Noi ipoteze în cazul asasinatului de la Arad. De ce ar fi fost ucis, de fapt, omul de afaceri Sursa foto: Aradon
ADVERTISEMENT

O maşină a explodat sâmbătă dimineaţă în cartierul Aurel Vlaicu din municipiul Arad. Persoana din mașină a decedat, focul fiind stins după aproximativ 20 minute.

Autovehicul a explodat imediat după ce a fost pornit. Victima este Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri din Arad, în vârstă de 66 de ani.

ADVERTISEMENT

Explozia din Arad a șocat o țară întreagă. Serviciul Român de Informații a exclus ipoteza unui atentat terorist. Se conturează varianta unui asasinat la comandă. Modul în care s-au petrecut lucrurile și cronologia evenimentelor fac ca această tragedie să fie cuprinsă de multă intrigă.

Ioan Crișan a murit în explozia de la Arad. Ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 29 mai

În vârstă de 66 de ani, Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla a explodat în condiţii suspecte.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a sosit cu mașina la ora 6:45 în parcarea unui centru comercial din Arad. După ce a parcat, Crișan a mers la cafeneaua de lângă supermarket. Acesta a intrat în interior unde s-a întâlnit cu cinci prieteni, conform Antena3.

Omul de afaceri a parcat la ora 6:45

Ioan Crişan a stat doar 10 minute în cafenea. Apoi s-a urcat în maşină şi a plecat la ora 6:56. După câteva clipe s-a petrecut nenorocirea.

ADVERTISEMENT

După explozie, la ora 6:58 este înregistrat apelul la 112, iar la ora 7:00, registrele arată că s-a făcut legătura la ISU, conform sursei citate.

La 7:01, cei de ISU spun că a fost anunţat şeful de tură. După alte trei minute, pompierii au ajuns la faţa locului.

ADVERTISEMENT

Ioan Crișan a murit într-o explozie în Arad. Pompierii au ajuns la faţa locului la ora 7:04

Până la sosirea pompierilor, pe camere se observă cum un bărbat încearcă să intervină cu mâinile goale şi să îl scoată pe Ioan Crişan din maşină. Apoi, omul dispare pentru câteva clipe și se întoarce imediat cu un extinctor încercând să stingă incendiul.

Totul a fost în zadar. În declarațiile date mai târziu, bărbatul care a sărit în ajutor a spus că victima nu mai mişca. După venirea pompierilor, incendiul a fost stins în 21 de minute.

“După ce am stins ne-am dat seama că e cadavru în interior. Era foarte ars nu ne-am dat seama ce e. Ulterior ne-am dat seama că e bărbat”, a delcarat George Pleşca, ISU Arad, conform Știrile Pro Tv.

Râmâne mult mister în legătură cu moartea lui Ioan Crișan

Surse din ancheta spun că bomba a fost acţionată de la distanţă cu ajutorul unei telecomenzi. Se pare că ar fi fost găsit praf de pușcă pe bancheta din spate a maşinii.

Se discută şi despre faptul că totul arată mai degrabă ca o implozie decât ca o explozie. Când a fost plasată bomba rămâne o întrebare fără răspuns în acest moment.

Ministerul de Interne a mobilizat elita poliţiştilor criminalişti, pentru cazul din Arad.

Ioan Crișan era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea și avea afaceri în domeniul piscicol. A pornit afacerea în urmă cu 14 ani. Pasionat de pescuit, acesta a reușit să-și transforme un hobby într-o afacere de succes.

Totul a început cu un împrumut de la bancă. De asemenea, a apelat și la prieteni pentru a strânge suma de care avea nevoie – 260 de mii de euro. Apoi, a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte. Ulterior, Crişan a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu.

ADVERTISEMENT