Fotbal intern

De ce a jucat Adrian Ilie la Steaua și nu la U Craiova: „I-a dat 18 mii de dolari și un Oltcit”

09.02.2021 | 23:21
De ce a jucat Adrian Ilie la Steaua si nu la U Craiova Ia dat 18 mii de dolari si un Oltcit
ADVERTISEMENT

Transferul lui Adrian Ilie la Steaua este o rană deschisă pentru iubitorii fotbalului din Craiova. Unchiul fostului mare internațional a povestit de ce acesta nu a apucat să evolueze pentru Universitatea Craiova și cum a ajuns să joace la marea rivală, Steaua.

Adrian Ilie a făcut o figură foarte frumoasă la Steaua și a ajuns unul dintre cei mai importanți atacanți ai Europei, îmbrăcând tricoul formației Valencia.

ADVERTISEMENT

Un fapt inedit este că Adi Ilie a debutat în cupele europene chiar într-un meci în care Electroputere Craiova se duela în primul tur al Cupei UEFA cu grecii de la Panathinaikos, acolo unde juca actualul antrenor al „Științei”, Marinos Ouzounidis. La fel ca atacantul român, grecul debuta în competițiile europene.

Povestea transferului lui Adrian Ilie la Steaua: „A aruncat pixul din mână”. De ce nu a evoluat la Universitatea Craiova

Unchiul lui Adrian Ilie, fostul arbitrul divizionar A, Alexandru Ilie, a povestit momentul în care Adrian Ilie s-a transferat la Steaua și cum a primit mai mulți bani de cât s-ar fi așteptat: „Îmi pare rău că niciunul dintre cei doi nu a jucat pentru Universitatea Craiova. Când Marian Bondrea a plecat la Universitatea Craiova, între tur și retur, în 1993, Steaua a simți că el îl va lua pe Adrian cu el. Atunci, colonelul Dănilescu și Pițurcă, contabilul, au venit să-l ia. Adi era un copil cuminte. 

ADVERTISEMENT

Ne-am dus la hotel. Ei mă cunoșteau pe mine, îi arbitrasem. I-am întrebat pe cât timp vor să-l semneze pe Adrian. Au spus că au ordin să-l ia definitiv. Le-am zis să nu-l ia definitiv, ci împrumut, pentru că dacă nu confirma, îl trimiteau la Mizil sau Bistrița, la echipele satelit. Au plecat în altă cameră și am stat o oră până să semneze. Între timp, Ion Oblemenco, care era la Universitatea, a venit și el, îl voiau și ei. Venise și impresarul Iacob de la Timișoara. I-am spus să nu semneze fără 30.000 de dolari, primă de instalare. Am intrat peste ei și l-am văzut cu pixul în mână. Mi-a zis că semnează pe 18.000 și i-am zis: ‘Băi, dacă aș fi în locul tău, nu aș semna’ și a aruncat pixul în mână.

Dănilescu mi-a zis că stătea de o oră să-l convingă și am venit eu să-l întorc. Asta a fost plecarea lui Adrian. A semnat pe 18.000 și un Oltcit.” a povestit Alexandru Ilie la Oltenia TV.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie ar fi trebuit să joace la Cupa Mondială din 1994, dar s-a accidentat

Plecarea la București este descris cu amuzament de unchiul său, cel care l-a însoțit pe Adrian Ilie:  „Am mers cu el la București. Mi-a zis: ‘Sandule, dar frigider nu e în camera asta?’. M-am dus să cer un frigider și ei mi-au zis că nu poate Adrian să mănânce ce îi dădeau ei acolo. Dacă el se trezea la 11 și voia friptură, se ducea la bucătărie și îi dădeau. A stat în pregătiri, nu a mai vrut să stea la Steaua, s-a întors și a zis că nu se mai duce înapoi. Până la urmă a rămas, am vorbit și cu Ilie Dumitrescu, el zicea că voiau să-l bage,” a declarat Alexandru Ilie la Oltenia TV.

Momentul în care împrumutul la Steaua a expirat ar fi putut însemna și cel în care Adrian Ilie ar fi putut juca pentru Craiova, dar nimeni nu a venit să-l întrebe pe fostul mare atacant dacă ar fi de acord să vină la cea mai mare echipă a Olteniei: „S-a terminat împrumutul și i-am zis lui Rodion Cămătaru, care era la Craiova, să vorbească cu Adrian, că el voia să se întoarcă acasă. Bineînțeles, l-am întrebat pe Adrian și mi-a zis că nu l-a deranjat nimeni.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Columbia o să-l țin minte toată viața, parcă a pus-o cu mâna. Când am ieșit să mă bucur în stradă, m-au recunoscut mai mulți inși și a trebuit să dau de băut. A venit patronul de la bar și a zis că totul e din partea lui, numai să nu spargă cei 50 de inși ceva pe acolo. Adrian a explodat de la 19 ani. Adrian era convocat și el pentru Campionatul Mondial din 1994. Anghel Iordănescu l-a ochit de pe vremea când juca la Electroputere. Din păcate, Adi s-a accidentat și nu a mai putut evolua la Mondial,” a mai adăugat unchiul celui poreclit „Cobra”.

  • 85 de apariții are Adrian Ilie în tricoul Stelei
  • 28 de goluri a marcat pentru echipa din „Ghencea”
  • 6 trofee are „Cobra” cu Steaua, 3 titluri, 1 Cupă a României și 2 Supercupe

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani– U Craiova: 2,22 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: