Fotbal intern

Povestea transferului lui Adrian Mutu la Dinamo: „M-am dus să semnez cu Steaua, Giovani mi-a zis că sunt la Rapid”

16.04.2020 | 13:12
Povestea transferului lui Adrian Mutu la Dinamo Mam dus sa semnez cu Steaua Giovani mia zis ca sunt la Rapid
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a dezvăluit că a venit la București, în ianuarie 1999, să semneze un contract cu Steaua, dar agentul Giovani Becali a negociat mutarea la Rapid, care ulterior a picat și atacantul a ajuns la un acord, doar câteva ore mai târziu, cu Dinamo.

Cum a ajuns Adrian Mutu la Dinamo

Adrian Mutu a făcut pasul în fotbalul mare în ianuarie 2000, după un an în care a reușit să impresioneze la Dinamo, dar cariera „Briliantului” putea avea cu totul altă turnură.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun marcator în meciuri oficiale din istoria echipei naționale a dezvăluit că, inițial, a venit la București să semneze cu Steaua, apoi a fost aproape, în urma negocierilor purtate de Giovani Becali, cu Rapid, însă în cele din urmă a ajuns la o înțelegere cu Dinamo.

În perioada în care eram la Pitești, în ’96, ’97, ’98, Steaua era pe val și normal că se vorbea doar de Steaua și Dinamo la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Îmi doream să ajung la Steaua, am plecat la București să semnez cu ei, am stat la hotel Ambasador, Giovani Becali s-a dus să negocieze, mi-a zis prima oara că sunt la Rapid, după, seara, mi-a zis că sunt la Dinamo.

Într-o zi am fost la toate cele trei echipe”, a recunoscut Adrian Mutu la TV ProX.

  • 30 de goluri în 37 de meciuri a reușit Adrian Mutu la Dinamo

Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret

Adrian Mutu a fost numit la începutul acestui an selecționerul naționalei de tineret a României, după ce Mirel Rădoi a fost „promovat” pe banca primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor de la Voluntari și Al Wahda U23 urma să debuteze pe banca „tricolorilor mici” la sfârșitul lunii martie, împotriva selecționatei din Danemarca, însă meciul din preliminariile Campionatului European U21 a fost amânat pentru luna noiembrie din cauza pandemiei de coronavirus.

După disputarea primelor cinci runde din grupa de calificare, România U21 ocupă locul secund, la cinci puncte în spatele liderului Danemarca.

ADVERTISEMENT