Fotbal international

Povestea transferului lui Gică Hagi de la Real Madrid la Brescia, dezvăluită de cel care l-a dus în Italia, Mircea Lucescu

02.05.2020 | 19:54
Povestea transferului lui Gica Hagi de la Real Madrid la Brescia dezvaluita de cel care la dus in Italia Mircea Lucescu
Povestea transferului lui Gică Hagi spusă de Mircea Lucescu: „A acceptat și am avut un sezon grozav alături de el”. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a povestit cum s-a produs transferul lui Gică Hagi de la Real Madrid la Brescia și a explicat de ce mutarea a fost benefică pentru „Rege”.

Povestea transferului lui Gică Hagi spusă de Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a povestit cum a reușit să-l aducă pe Gică Hagi la Brescia, formând un nucleu de români, iar formația italiană primind porecla de „Brescia Romena”.

ADVERTISEMENT

„Am fost să îl văd în meciul dintre Real Madrid și Torino, în Cupa UEFA. Atunci am reușit să îl conving. A acceptat și am avut un sezon grozav alături de el. Era o echipă românească a Bresciei, din care făceau parte patru jucători (Lupu, Sabău, Răducioiu și Hagi).

AC Milan avea atunci olandezi, iar Inter avea germani, Brescia se baza pe români. În acei ani întreaga lume era concentrată la fotbalul italian. Era cel mai frumos din lume, locul în care jucau cei mai buni jucători!”, a declarat Mircea Lucescu la „Radio Musica Television”.

ADVERTISEMENT

Semnalul de alarmă tras de Mircea Lucscu

Mircea Lucescu consideră că decizia luată de Gigi Becali la FCSB sau Gheorghe Hagi la Viitorul, de a reduce salariile jucătorilor, trebuie acceptată de toți fotbaliștii pentru a evita falimentul.

Jucătorii trebuie să accepte scăderea salariilor. În situația actuală toate părțile înregistrează pierderi.

ADVERTISEMENT

Cel mai rușinos lucru din fotbal este falimentul, dacă jucătorii își iubesc cluburile trebuie să facă orice pentru a le salva, pentru a evita falimentul. Dacă renunțăm astăzi, vom salva ziua de mâine”, a declarat Mircea Lucescu.

„După coronavirus mergem toți la psihiatrie (n.r, zâmbește). Oamenii nu sunt obișnuiți să stea atât de mult în casă, în special sportivii.

ADVERTISEMENT

În această perioadă păstrăm contactul cu apropiații, prin telefon, vorbim despre orice, altfel o luăm razna. Eu stau acasă, citesc presa, încerc să îmi organizez lucrurile. Vorbesc cu Răzvan, el este la Riyadh”, susține Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT